Τα 33 παιχνίδια του Μιράντα με Μαρτίνς

Σε δύο χρονιές υπό τις οδηγίες του κόουτς του Ολυμπιακού, ο 27χρονος Πορτογάλος στόπερ είχε κατά μέσο όρο 16,5 ματς τη σεζόν, αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό που τον πήγε πίσω.

Τα 33 παιχνίδια του Μιράντα με Μαρτίνς

Ο Ροντερίκ Μιράντα αναμένεται να είναι το επόμενο μεταγραφικό «χτύπημα» του Ολυμπιακού. Βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Πορτογάλους και τους Άγγλους, έτσι ώστε να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να βάλει την υπογραφή του στον μονοετή δανεισμό του.

Ο 27χρονος Πορτογάλος στόπερ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Πέδρο Μαρτίνς για δύο χρονιές στην Ρίο Άβε.

Συνολικά στις σεζόν 2014-15 και 2015-16 είχε 33 συμμετοχές! Δηλαδή είχε κατά μέσο όρο 16,5 παιχνίδια ανά χρονιά.

Μοιάζει μικρό το νούμερο, ωστόσο, υπάρχει εξήγηση. Πρώτον, τη χρονιά 2014-15 ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν τόσο πολύ ως βασικός από τον Μαρτίνς. Περισσότερο έπαιξε βασικός σε ματς Κυπέλλου.

Εκείνο όμως που τον πήγε πίσω ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο που τον κράτησε εκτός δράσης για πάνω από 4 μήνες, από τον Γενάρη του 2015 εώς και τα τέλη Μαϊου. Έχασε με λίγα λόγια όλο τον β' γύρο.

Την επόμενη χρονιά (2015-16) τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα για τον Μιράντα, καθώς είχε αρχίσει να παίρνει φανέλα βασικού από τον Μαρτίνς.

Πέρασε έναν δύσκολο α' γύρο, καθώς έβγαζε κάποιους τραυματισμούς, ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του 2016 ήταν βασικός και αναντικατάστατος ,γράφοντας συνολικά στο «κοντέρ» 22 συμμετοχές.