Μπουφόν: «Μπορώ να τα πάω καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια»

Την επιθυμία του να συνεχίσει την αγωνιστική του δράση για άλλα πέντε χρόνια εξέφρασε ο 43χρονος Ιταλός τερματοφύλακας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν , που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Πάρμα.

Μπουφόν: «Μπορώ να τα πάω καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια»

Τι κι αν διανύει το 43ο έτος της ηλικίας του. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία του στο ποδόσφαιρο για αρκετά ακόμα χρόνια.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι από την Γιουβέντους για να συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα, στην οποία είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sky», αναφέρθηκε στην επιλογή του να γυρίσει στους «παρμέντσι» αλλά και τους στόχους του ενόψει της συνέχειας.

«Έχουν περάσει 21 χρόνια από το ντεμπούτο μου με την Πάρμα, περίπου 9.000 ημέρες. Έχω ακόμα την επιθυμία να εκπλήξω και να αποδείξω ότι είμαι αθλητής, τερματοφύλακας, ένα ξεχωριστό άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προχωράω και γι’ αυτό μου αρέσουν κάποιες προκλήσεις. Στην ηλικία μου δεν έχω την αμφιβολία αν είμαι τερματοφύλακας ή όχι, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα πάω καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε κλείνοντας:

«Από φυσική άποψη είμαι καλά, έχω επίσης αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία. Οι αμφιβολίες υπάρχουν όταν δεν έχεις τα σωστά κίνητρα ή όταν κάνεις μια επιλογή που δεν ζεσταίνει την καρδιά σου. Εκείνη τη στιγμή ρισκάρεις να κάνεις άσχημη εντύπωση, αλλά αυτό δεν το σκέφτηκα όταν διάλεξα την Πάρμα.

Για τους νεότερους μπορεί να φαίνεται περίεργο, τόσο για τον 43χρονο άνδρα, αλλά και για τον παίκτη που μπαίνει σε ένα παρόμοιο πλαίσιο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχω κάποια ταπεινοφροσύνη για να μπορέσω να δημιουργήσω σχέσεις με τα παιδιά. Ο πάγος έσπασε μετά την πρώτη μέρα, ζούμε σε μια όμορφη ατμόσφαιρα φιλίας και θετικότητας».