Copa America: Με Μέσι, Νέιμαρ, 4 Αργεντινούς και 3 Βραζιλιάνους η κορυφαία 11αδα της διοργάνωσης!

Η κορυφαία ενδεκάδα του Copa America, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (11/07), περιλάμβανε τα δύο κορυφαία αστέρια του τουρνουά (Μέσι και Νέιμαρ) αλλά και 4 εκπροσώπους της θριαμβεύτριας Αργεντινής, καθώς και τρεις της φιναλίστ κι οικοδέσποινας Βραζιλίας.

Copa America: Με Μέσι, Νέιμαρ, 4 Αργεντινούς και 3 Βραζιλιάνους η κορυφαία 11αδα της διοργάνωσης!

Αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, πρώτος στις ασίστ αλλά και MVP του Copa America ο Λιονέλ Μέσι δεν θα μπορούσε ν' απουσιάζει από την κορυφαία ενδεκάδα του τουρνουά.

Πολύ περισσότερο που ήταν το παρθενικό που τον βρήκε να φορά το εθνόσημο της «μεγάλης» Εθνικής Αργεντινής όντας στην πλευρά των νικητών...

Πλην του αρχηγού (και πρώτο σκόρερ στα χρονικά της, αλλά και ρέκορντμαν συμμετοχών!) της «αλμπισελέστε» στην 11αδα του Βραζιλιάνικού Copa America ήταν το αντίπαλο δέος (κι επιστήθιος φίλος του Αργεντινού, απ' όταν έπαιζαν μαζί στην Μπαρτσελόνα), Νέιμαρ.

Ωστόσο σ' επίπεδο εθνικοτήτων οι Αργεντινοί κεφαλαιοποίησαν την κατάκτηση της διοργάνωσης έχοντας τέσσερις εκπροσώπους στην κορυφαία ομάδα, έναντι τριών των φιναλίστ κι αμφιτρυώνων Βραζιλιάνων, όπως έκανε γνωστό η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL).

Πέραν του Μέσι θέση σ' αυτή βρήκαν ο γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο σέντερ μπακ Ρομέρο και εσωτερικό μέσος Ντε Πάουλ.

Όσον αφορά στην σελεσάο, πλην του (MVP του Copa America μαζί με τον Μέσι), Νεϊμάρ μεταξύ των κορυφαίων ήταν οι Μαρκίνιος και Καζεμίρο.

Αναλυτικά η καλύτερη ενδεκάδα της φετινής διοργάνωσης:

Τερματοφύλακας: Εμιλιάνο Μαρτίνες (Αργεντινή)

Αμυντικοί: Μαουρίσιο Ίσλα (Χιλή), Κρίστιαν Ρομέρο (Αργεντινή), Μαρκίνιος (Βραζιλία), Πέρβις Εστουπινάν (Ισημερινός)

Μέσο: Ροντρίγκο Ντε Πολ (Αργεντινή), Καζεμίρο (Βραζιλία), Γιοσιμάρ Γιοτούν (Περού)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Νεϊμάρ (Βραζιλία), Λουίς Ντίας (Κολομβία)