Copa America 2021: Τρόπαιο αξίας... 14 εκατομμυρίων δολαρίων για την Αργεντινή!

Η κατάκτηση του Copa America, στο Μαρακανά, του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κόντρα στην Βραζιλία, από την Αργεντινή έβαλε στα ταμεία της Π.Ο. της χώρας της Ν. Αμερικής το συνολικό ποσό των 14 εκατομμυριών δολαρίων!

Copa America 2021: Τρόπαιο αξίας... 14 εκατομμυρίων δολαρίων για την Αργεντινή!

Οι απανταχού Αργεντινοί πανηγύρισαν την κατάκτηση του Copa America, στον πιο ...ονειρεμένο για τους ίδιους τόπο («Μαρακανά»), κόντρα στον πιο επιθυμητό αντίπαλο (Εθνική Βραζιλίας), αλλά πέραν όσων βγήκαν στους δρόμους, το γιόρτασαν, έντονα κι οι ιθύνοντες της Π.Ο. της χώρας και δη ο ...ταμίας της!

Ο λόγος είναι ότι η κατάκτηση του τροπαίου είχε ως αποτέλεμα την εισροή στα ταμεία της του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτό αποκάλυψε η Βραζιλιάνικη εφημερίδα «Globo» πως είναι το οικονομικό πριμ για την νικήτρια ομοσπονδία του τουρνουά.

Όσο για την Βραζιλία μάλλον δεν επαρκεί, ως παρηγοριά της απώλειας του τροπαίου, το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου δολαριών που είναι προγραμματισμένο να πάρει ο φιναλίστ.

Τα κέρδη των Βραζιλιάνων είναι, συνολικά, 5,1 εκατομμύρια δολάρια, αφού οι ομοσπονδίες όλων των συμμετεχόντων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων έλαβαν από 4 εκατομμύρια δολλάρια εξαρχής.

Έτσι το συνολικό ποσό που θα βάλουν στα (ούτως ή άλλως...) «αραχνιασμένα» ταμεία τους οι Αργεντινοί είναι 14 εκατομμύρια δολάρια!

Και να μεν το τρόπαιο ήταν ασημένιο, αλλά η κατάκτηση του αποδείχθηκε από ατόφιο... χρυσάφι, κατά το κοινώς λεγόμενο, από πολλές απόψεις!