Copa America: «Η προτελευταία ευκαιρία του Μέσι» κατά τον Τοστάο ο τελικός!

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος, Τοστάο, είπε ότι η παρουσία του Λιονέλ Μέσι στον τελικό του Copa America κόντρα στην «σελεσάο» συνιστά την προτελευταία ευκαιρία του αρχηγού της Εθνικής Αργεντινής για κατάκτηση διεθνούς τίτλου.

Copa America: «Η προτελευταία ευκαιρία του Μέσι» κατά τον Τοστάο ο τελικός!

Λίγες ώρες πριν το τελικό του Copa America, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής (03:00) στο «Μαρακανά», στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταξύ της Αργεντινής και της Βραζιλίας το ματς ...προσωποποιείται, εκ νέου, στον Λιονέλ Μέσι, για το αν θα καταφέρει να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του τροπαίου στην 4η παρουσία του σε τελικό της διοργάνωσγης (σ. 2007, 2015, 2016 οι προηγούμενοι).

Παρότι ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Πεκίνο (2008), αλλά και στου Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (2005) το ότι δεν τα έχει καταφέρει σε Κόπα Αμέρικα και Μουντιάλ του στερεί ...πόντους, κατά τους τους αμφισβητίες του, για να θεωρηθεί ο κορυφαίος του αθλήματος.

Για τον 34χρονο πρώτο σε γκολ και σε συμμετοχές της εθνικής Αργεντινής μίλησε κι ο Βραζιλιάνος θρύλος Τοστάο (κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970) εκτιμώντας: «Ο Μέσι έχει δύο ευκαιρίες. Το Copa America και το Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2022), αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δύσκολο».

Την ίδια στιγμή ο φαβοριτισμός της Βραζιλίας μόνο εξαιτίας της παρουσίας του Μέσι μετριάζεται αφού έχει συμμετοχή στα 9 από τα 11 γκολ της Εθνικής του στο τουρνουά.

Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» έχει τέσσερα τέρματα ενώ έχει μοιράσει πέντε ασίστ σε ισάριθμους αγώνες

«Βλέπουμε μια βελτιωμένη έκδοση του Μέσι» έγραψε ο Αντόνιο Μοχάμεντ, πρώην παίκτης της Αργεντινής και τώρα προπονητής της Μοντερέι, στην αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής "Ole". «Κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα, τρεις παίκτες ήταν πάνω του, όπως γινόταν με τον Μαραντόνα στα καλύτερά του».

Φτάνει όμως μόνος του για ν' αλλάξει την έκβαση του αγώνα;

Η ομάδα της οποίας ηγείται δεν είναι του επιπέδου εκείνης του 1978 ή του 1986 (όταν η Αργεντινή πήρε το Μουντιάλ), αλλά υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λιονέλ Σκαλόνι, η ομάδα είναι αήττητη σε 19 παιχνίδια, που χρονολογούνται από το τελευταίο Copa America το 2019.

Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, όπως ο Σέρχιο Αγουέρο και ο Ανχελ Ντι Μαρία, γνωρίζουν ότι ο τελικός θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος αγώνας τους σε διεθνές.

Οι έμπειροι παίκτες και οι νεαροί που έχουν μεγαλώσει με ίνδαλμα εκείνον που θα γινόταν αργότερα συμπαίκτης τους, γνωρίζουν ότι παίζουν όχι μόνο για την Αργεντινή αλλά και για τον Μέσι και την ευκαιρία να τον ανταμείψουν με τον τίτλο που αξίζουν οι παραστάσεις του.