Conference League: Προβάδισμα η Βελέζ για αντίπαλος της ΑΕΚ στον β' προκριματικό (2-1 την Κόλερέιν)!

H Βελέζ επικράτησε 2-1 της Κόλερεϊν, μ' ανατροπή (από δύο πέναλτι) και απέκτησε προβάδισμα για να είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στο 2ο προκριματικό του Conference League.

Conference League: Προβάδισμα η Βελέζ για αντίπαλος της ΑΕΚ στον β' προκριματικό (2-1 την Κόλερέιν)!

Νικήτρια με 2-1 αναδείχθηκε η Βελέζ Μόσταρ επί της Κολερέιν, στο πρώτο ματς για τον 1ο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Conference League.

Αποτέλεσμα που δίνει, στην Βοσνιακή ομάδα, προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας (15/07) στην Βόρεια Ιρλανδία, να προκριθεί και να «σταυρώσει» με την ΑΕΚ, στο 2ο προκριματικό.

Η φιλοξενούμενη ομάδα αιφνιδίασε την Βελέζ (που αγωνιζόταν στο Σαράγεβο κι όχι στο Μόσταρ, λόγω εγκαταστάσεων...) καθώς προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με τον Ντόχερτι αλλά οι γηπεδούχοι με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μπραντάο στο 36ο και το 66ο λεπτό έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1.

Μάλιστα οι Βορειοιρλανδοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στο 65ο λεπτό αποβλήθηκε ο Κέιν (υποπίπτοντας στο 2ο πέναλτι), ο οποίος θα απουσιάσει από τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού στην έδρα του στις 22 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 29 Ιουλίου.

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Τσόσιτς, Ζβόνιτς (46′ Ίσιτς), Ζελίκοβιτς, Ράντοβιτς (82′ Ζουμπάνοβιτς), Χασάνοβιτς (46′ Πρσες), Ράντοβατς, Οβτσίνα, Αντσούσιτς (58′ Βεχάντοβιτς), Μπραντάο (66′ Γκεόργκεβιτς), Ζαίμοβιτς

Κολερέιν: Ντιν, Κέιν, Μπράουν, Κάνινγκ, Τρέινορ (83′ ΜακΛάφιν), Κάρσον Λόουρι, Γουίλσον, Ντόχερτι, Γκλάτσκιν, Σέβλιν (69′ Γιάρβις)