Παρουσίαση Μουρίνιο από τη Ρόμα: «Αυτό που είναι καταστροφή για μένα, επιτυχία για τους άλλους»

Η Ρόμα παρουσίασε το νέο προπονητή της Ζοσέ Μουρίνιο και στη συνέχεια ο 58χρονος Πορτογάλος τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις

Παρουσίαση Μουρίνιο από τη Ρόμα: «Αυτό που είναι καταστροφή για μένα, επιτυχία για τους άλλους»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως προπονητής της Ρόμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και δήλωσε τα παρακάτω: «Θέλω και πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την εξαιρετική αντίδραση στη συμφωνία. Αισθάνθηκα αμέσως χρέος γι' αυτό το πραγματικά συναισθηματικό καλωσόρισμα. Ευχαριστώ το σύλλογο, αλλά οι οπαδοί με εντυπωσίασαν πολύ. Γιατί είμαι εδώ; Με ρωτήσατε και θα απαντήσω τώρα. Είμαστε κοντά στο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου, τίποτα δεν προέρχεται από το τίποτα, καθώς τίποτα δεν επιστρέφει στο τίποτα. Και αυτό είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που άκουσα όταν μίλησα με τους ιδιοκτήτες. Η λέξη χρόνος δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει και είναι θεμελιώδης. Ο σύλλογος δεν θέλει επιτυχία σήμερα και προβλήματα αύριο, αλλά να δημιουργήσει κάτι βιώσιμο στο μέλλον. Δεν είμαι εδώ για την πόλη γιατί δεν είμαι σε διακοπές. Αισθάνομαι την ευθύνη του συνδέσμου με την πόλη, αλλά είμαστε εδώ για να εργαστούμε.

Θέλω να γνωρίσω την ομάδα, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Υπάρχουν θεμελιώδεις και μη διαπραγματεύσιμες αρχές. Θέλω οι παίκτες να κατανοήσουν τις αρχές μου αμέσως. Οτιδήποτε δεν είναι 100% δεν είναι καλό. Πάντα η επόμενη πρόκληση είναι η πιο σημαντική. Μιλώντας για το ιταλικό ποδόσφαιρο, μιλάμε για μια εθνική ομάδα, φιναλίστ στο Εuro 2020, με όλους τους παίκτες, εκτός από τον Βεράτι, να παίζουν στη Serie A. Είμαι ο προπονητής της Ρόμα, δεν θέλω να είμαι κάτι περισσότερο. Δεν θέλω τη Ρόμα του Μουρίνιο, αλλά τη Ρόμα των φιλάθλων της. Δεν είμαι κανένας, είμαι ένας ακόμη. Τίποτα περισσότερο. Θα δουλέψω 24 ώρες, εκτός από λίγες ώρες για ξεκούραση. Εάν ως συνέπεια της δουλειάς μας, μπορούμε να δώσουμε κάτι περισσότερο στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καλά. Θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τους παίκτες μου και την ομάδα μου, δεν θα ψάξω για προβλήματα.

Είμαι θύμα του πώς με βλέπουν οι άνθρωποι. Στη Μάντσεστερ τρεις τίτλοι και ήταν μια καταστροφή, στη Τότεναμ δεν με άφησαν να πάω στον τελικό και για μένα μια καταστροφή. Αυτό που είναι μια καταστροφή για μένα είναι επιτυχία για τους άλλους».