Copa Αmerica: Ο Μίνα έχασε το πέναλτι και ο Μέσι ξέσπασε: «Τώρα γιατί δεν χορεύεις;» (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι τα έβαλε με τον, (πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα), Γιέρι Μίνα, μετά το χαμένο πέναλτι του Κολομβιανού στη διαδικασία που ακολούθησε την ισοπαλία (1-1) στο δεύτερο ημιτελικό του Copa America και βρήκε νικήτρια την Αργεντινή με 3-2

Copa Αmerica: Ο Μίνα έχασε το πέναλτι και ο Μέσι ξέσπασε: «Τώρα γιατί δεν χορεύεις;» (vid)

Στο περιθώριο της πρόκρισης της Αργεντινής, επί της Κολομβίας (1-1 κ.δ. 3-2 πεν.), στον τελικό του Copa America, προκάλεσε εντύπωση η αντιμετώπιση που έτυχε ο Γέρι Μίνα των «καφετέρος», από τον Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο, μάλιστα, υπήρξαν και συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα (2018).

Στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπραζίλια ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» είχε ισοφαρίσει το πρώτο εύστοχο πέναλτι του Κουαδράδο και ακολούθησαν τα χαμένα πέναλτι των Ντάβινσον Σάντσες και Ροδρίγο ντε Πάουλ.

Εκείνο του Κολομβιανού σέντερ μπακ της Έβερτον το απέκρουσε ο Αργεντινός κίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες για ν' ακούσει ο Μίνα από τον χώρο του κέντρου τον Μέσι να του φωνάζει: «Γιατί δεν χορεύεις τώρα; Χόρεψε...»

Ακολούθως, τον χειροκρότησε ειρωνικά, με τον, απογοητευμένο, Μίνα να μην αντιδρά.

Κατά το TYC Sports, που είχε στραμμένη πάνω στον Μέσι, μια κάμερα, αποκλειστικά, η αντίδραση σούπερ σταρ της Αργεντινής αφορά την συμπεριφορά του Κολομβιανού αμυντικού στην προημιτελική φάση, όταν οι «καφετέρος» νίκησαν την Ουρουγουάη του (κολλητού του Μέσι...) Λουίς Σουάρες, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μίνα ήταν ξανά εκτελεστής και εκείνη τη φορά, αλλά είχε σκοράρει, πανηγυρίζοντας με... χορό. Ο Μέσι του το... φύλαγε και του το πέταξε.

Νωρίτερα, πριν εκτελέσει το πέναλτι, ο Γέρι Μίνα τα είχε ακούσει και από τον, Αργεντινό γκολκίπερ, Εμιλιάνο Μαρτίνες:

«Γελάς, αλλά είσαι αγχωμένος. Το ξέρω ήδη, χαζέ. Πρόσεξε, θα σε φάω ζωντανό, θα σε φάω ζωντανό!», έλεγε ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα για τον αμυντικό των «ζαχαρωτών»

Με τον ψυχολογικό του πόλεμο ν' αποδίδει....