Μέσι: Η «χειρότερη ομάδα του κόσμου» τον θέλει αλλά υπό (παράξενους) ... όρους!

Ο Λιονέλ Μέσι από σήμερα δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Μπαρτσελόνα και η Βραζιλιάνικη Ίμπρις, που στο Βιβλίο Γκίνες είναι καταχωρημένη ως η «χειρότερη ομάδα παγκοσμίως» αποφάσισε να κάνει διαφήμιση στον... εαυτό της προτείνοντας του συνεργασία. Υπό, πρωτοφανείς, όρους...

Μέσι: Η «χειρότερη ομάδα του κόσμου» τον θέλει αλλά υπό (παράξενους) ... όρους!

Από το πρώτο λεπτό του Ιουλίου ο Λιονέλ Μέσι βιώνει μια πρωτοφανή για τον ίδιο κατάσταση: δεν δεσμεύεται με επαγγελματικό συμβόλαιο από την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά από... 7874 μέρες.

Ο Αργεντινός - που είναι ελεύθερος από την πρώτη μέρα του χρόνου να διαπραγματευθεί και να κλείσει με οποιαδήποτε θέλει χωρίς η Μπάρτσα ν' αποζημιωθεί ή να μπορεί να τον εμποδίσει - παρότι εδώ και καιρό αναμένεται να συνεχίσει στους Καταλανούς, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να τα βρει, ακόμη μαζί τους για την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Πάντως ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, εμφανίζεται καθησυχαστικός:

«Τα πάμε καλά. Πρέπει να το προσαρμόσουμε με το οικονομικό Fair Play. Θέλουμε να μείνει και να είναι ενθουσιασμένος που θα μείνει. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ο Λιονέλ θα μείνει, αλλά δεν μπορώ να το πω ακόμα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης της λύσης», είπε χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού Onda Cero «El Transistor».

Την ίδια στιγμή μία ομάδα από την Βραζιλία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την «ελευθερία» του Μέσι προκειμένου ν' αποκτήσει δωρεάν… δημοσιότητα, έκανε ήδη πρόταση στον Αργεντινό.

Μία πρόταση ιδιαίτερη.

Πρόκειται για την Ιμπις Σπορτ Κλαμπ (Ibis Sport Club), που αγωνίζεται στη 2η Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Περναμπουκάνο.

Δίχως νίκη 4 χρόνια δίνει 15ετες... συμβόλαιο στον Αργεντινό!

Η ιδρυθείσα το 1938 είναι διάσημη γιατί κατέχει το ρεκόρ Guinness, έχοντας να νικήσει τρία χρόνια και έντεκα μήνες, δημοσίευσε στα social media το συμβόλαιο που προσφέρει στον 34χρονο Αργεντινό διεθνή επιθετικό, που έχει διάρκεια... 15 χρόνια!

Όμως δεν είναι το μόνο περίεργο στο συμβόλαιο.

Ο μισθός του θα βασίζεται στην παραγωγικότητά του, όμως θα έχει όριο ως προς τα γκολ που θα μπορεί να σκοράρει, που εάν ξεπεράσει, αυτόματα το συμβόλαιο... λύνεται.

Κάτι ανάλογο με τους τίτλους, αφού απαγορεύεται «να κατακτήσει το πρωτάθλημα»!

Επίσης δεν μπορεί να φορέσει τη φανέλα με το «10»- ανήκει στο Μάουρο Σάμπο, ένα τοπικό είδωλο-, ενώ θα «θα πρέπει να ορκιστεί 3 φορές μπροστά στον καθρέφτη ότι ο Πελέ είναι καλύτερος από το Μαραντόνα!

Κι η ερώτηση είναι προφανής:

Ακόμη να συμφωνήσει ο Μέσι;