Οι Ιταλοί τον θεωρούν λαχείο, οι Μαδριλένοι ψάχνουν τον αντικαταστάτη

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους θα δώσει άλλον αέρα και στο Ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Μάνος Σταραμόπουλος παρουσιάζει σημαντικά ονόματα της γείτονας χώρας που αναφέρονται στην μεταγραφή του Πορτογάλου άσσου.

Οι Ιταλοί τον θεωρούν λαχείο, οι Μαδριλένοι ψάχνουν τον αντικαταστάτη

Στην Ιταλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Ισπανία και Πορτογαλία άπαντες συμφωνούν αλλά και το γράφουν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα φορέσει λίαν συντόμως τη φανέλα της Γιουβέντους διατηρώντας και τον αριθμό του, το Νο 7.
Βεβαίως η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για την μετακίνηση του Πορτογάλου στους «μπιανκονέρι», αλλά όπως καταλαβαίνει κανείς, ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ προσπαθεί να εξασφαλίσει πρώτα ένα εξίσου μεγάλο όνομα, ώστε να μην έχει πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τους οπαδούς του συλλόγου.

Η Ισπανική ομάδα θα εισπράξει τα 100 εκ. ευρώ (ίσως τελικά πάρει και 120 εκ.ευρώ) από τους πρωταθλητές Ιταλίας, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να ανοίξει τους λογαριασμούς της στις τράπεζες και θα προσθέσει αρκετά ακόμη για να πάρει τον ποδοσφαιριστή που θα δώσει κάποια αίγλη στην ομάδα. Όσο αυτό, την συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να συμβεί. Τα ονόματα δεν είναι ούτε πολλά αλλά ούτε και διαθέσιμα. Κάποιοι που ήθελαν τον βραζιλιάνο, Νειμάρ, έπεσαν στις δηλώσεις του διεθνούς επιθετικού αλλά και της διοίκησης των παριζιάνων ότι «ο Νειμάρ δεν πωλείται».

Οπότε για φέτος μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που αναμένεται να φορέσει τη φανέλα των «μερένγκες» είναι πολύ καλός, αλλά δεν έχει το ειδικό βάρος του Κριστιάνο. Έτσι η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες των 9 τελευταίων ετών. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα εμφανισθεί στο Τορίνο και η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να παρουσιάσει κάποιον άλλο, που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του. Κανείς φυσικά δεν έχει κρυστάλλινη σφαίρα που να του επιτρέπει να βλέπει στο μέλλον και τίποτα δεν αλλάζει περισσότερο από τον ασταθή κόσμο του αθλητισμού, ο οποίος είναι γεμάτος από το συμφέρον.

Θα δώσει ώθηση στο καμπιονάτο

Από την άλλη στην Ιταλία άπαντες αρχίζουν και κάνουν όνειρα! Σχεδόν όλοι συμφωνούν. Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους θα αποτελούσε μια καμπή για το ιταλικό ποδόσφαιρο ή μάλλον μια επιστροφή στις παλιές ένδοξες ημέρες. Όλοι συμφωνούν από τους πολιτικούς τα στελέχη των συλλόγων, του προπονητές και φυσικά τους δημοσιογράφους ότι η παρουσία του Πορτογάλου πρωταθλητή Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης θα σημάνει ένα τεράστιο άλμα για την Serie A. Ότι και να πει κανείς στην Ιταλία θεωρούν πως πρόκειται για την μεταγραφή του αιώνα για την Γιουβέντους.
Ο ήρωας του Μουντιάλ του 1982, παλιός σέντερ φορ της Γιουβέντους, Πάολο Ρόσι λέει χαρακτηριστικά: «Ο Ρονάλντο έχει το στυλ της Γιουβέντους. Μπορεί να μην τρέχει περισσότερο, αλλά στα τελευταία 20 μέτρα, έχει μία αξιοζήλευτη δύναμη και μία εκπληκτική εκτέλεση. Από φυσικής άποψης μοιάζει με ένα αγόρι ηλικίας 24-25 ετών »

Ο αντιπρόεδρος της Ίντερ, Χαβιέ Ζανέτι, παλιός σπουδαίος αργεντινός χαφ, υποστηρίζει: «Είναι κάτι που δεν με απασχολεί, αλλά μιλάμε για έναν μεγάλο πρωταθλητή που θα έκανε καλό για όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι τονίζει: «Δεν θα ήταν σαν να επιστρέφω πριν από 15 χρόνια, αλλά θα αποτελούσε ένα πρώτο βήμα προς την αναγέννηση του ιταλικού ποδοσφαίρου».

Ο παλιός διεθνής φορ Κριστιάν Βιέρι δηλώνει : «Ο Ρονάλντο στη Juve; Για το ιταλικό ποδόσφαιρο θα ήταν σαν να κέρδισε το λαχείο».

Το πρωί του Σαββάτου, στην πρώτη σελίδα, οι εφημερίδες Records and A Bola έγραψαν δίχως τον παραμικρό δισταγμό: «Ο Κριστιάνο θα φύγει από την Ρεάλ , η απόφασή του είναι αμετάκλητη».

Παράλληλα στην Ιταλία όλοι τον αναμένουν με ανοιχτές αγκάλες, η μετοχή της Γιουβέντους ξεπέρασε το 11,5%. Στην Κίνα άρχισαν και κυκλοφορούν εσώρουχα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με το σήμα της Γιουβέντους, πίσω από μία μπάλα. Το CR7 Εσώρουχο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου.

Άρα πολύ σύντομα, ο Κριστιάνο που περνάει ολιγοήμερες διακοπές στο Κόστα Ναβαρίνο θα πετάξει για το Τορίνο προκειμένου να γίνει η επίσημη παρουσίασή του…

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo