Φλορεντίνο Πέρεθ: Εν ισχύ η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας!

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, επανέλαβε ότι η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας υπάρχει, ενώ τόνισε ότι προσπάθησε να κρατήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας του

Φλορεντίνο Πέρεθ: Εν ισχύ η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας!

Τι κι αν έμειναν μόνο τρεις (από τις αρχικά 12...) ομάδες που ακόμη δηλώνουν πιστές στο όραμα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, τι κι αν η UEFA συνεχίζει να της απειλεί με κυρώσεις.

Μετά τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα (τις προάλλες...) και ο ομόλογος του της (αιωνίας αντιπάλου των Καταλανών) Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, επανέλαβε ότι η προοπτική της υλοποίησης της είναι εν ισχύ.

Ο Ισπανός παράγων («μπροστάρης» της θνησιγενούς όπως αποδείχθηκε σε πρώτη φάση European Super League, μαζί με τον Αντρέα Ανιέλι, ιδιοκτήτη της Γιουβέντους) μέσω συνέντευξης στο Transistor αναφέρθηκε στο ζήτημα αλλά όχι μόνο...

Επετέθη στην UEFA και προσωπικά στον πρόεδορο της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Υπάρχει δεσμευτική συμφωνία και η Εuropean Super League συνεχίζει να υφίσταται. Μάς απείλησαν με σκοπό να υπερασπισθούν την κυριαρχία τους και οι αγγλικές ομάδες έκαναν πίσω υπό την πίεση. Περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Οι αγγλικές ομάδες δεν εγκατέλειψαν, αλλά απειλήθηκαν απ' την FIFA. Χάσαμε 8 δισεκατομμύρια και ο Τσεφέριν μαζεύει χρήματα. Υπάρχουν άτομα που έχουν προνόμια και θέλου να τα διατηρήσουν. Ήθελαν να μας πετάξουν απ' το Champions League, όμως τα δικαστήρια το απαγόρευσαν».

Για να διευκρινίσει:

«Η Super League δεν θα είναι κλειστή. Το κοινό συρρικνώνεται, γι' αυτό ξεκινάμε απ' τις ομάδες με το μεγαλύτερο κοινό. Ένα παιχνίδι της Ρόμα, δεν θα είναι το ίδιο με της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ερωτήθηκε ακόμη για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας της ομάδας του

Όπως για τον Εμπαπέ: «Ξέρω τι θέλουν τα μέλη της Ρεάλ. Ξέρουν και ποια είναι η πολιτκιή μου. Δεν θέλω να μιλήσω για έναν παίκτη που δεν είναι δικός μας. Με εμπιστεύονται και ο Εμπαπέ είναι εξαιρετικός παίκτης».

Για την αποχώρηση του Ζιντάν είπε ότι ήταν απόφαση του Γάλλου: «Κουράστηκε απ' ΜΜΕ είχε και μία δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς. Πάλεψα για να μείνει. Δεν έχω διαβάσει το αποχαιρετηστήριο γράμμα του. Είναι θρύλος για εμάς. Έχει το όνειρο να γίνει προπονητής της Γαλλία και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».

Η επιβεβαίωση της προθεσμίας στον Σέρχιο Ράμος

Όσο για εκείνη του Σέρχιο Ράμος επιβεβαίωσε την υπάρξη προθεσμίας απάντησης που ο Ισπανός πρώην αρχηγός της ομάδας δεν τήρησε: «Αγαπώ τον Ράμος σαν γιο μου. Τον λατρεύω Του προσφέραμε συμβόλαιο, είχε όμως και προθεσμία. Η Ρεάλ είναι το σπίτι του και θα επιστρέψει με διαφορετικό ρόλο».

«Δεν μίλησα με Αλέγκρι, Ποτσετίνο ή Κόντε...»

Τέλος για την επάνοδο Αντσελότι είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον Αντσελότι, τον Πίντους και τη νέα σελίδα στη Ρεάλ. Σκεφτήκαμε απ' την αρχή πως είναι η κατάλληλη λύση. Δεν μίλησα με Ποτσετίνο, Αλέγκρι ή Κόντε".