Ο Μέσι «έπιασε» τον ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής Αργεντινής, Χαβιέρ Μαστσεράνο

Ο Λιονέλ Μέσι αγωνιζόμενος κατά της Παραγουάης για το Κόπα Αμέρικα έφτασε τις 147 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής και ισοφάρισε το ρεκόρ του Χαβιέρ Μαστσεράνο

Ο Μέσι «έπιασε» τον ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής Αργεντινής, Χαβιέρ Μαστσεράνο

Εκτός από την πρόκριση της Εθνικής Αργεντινής στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα μετά τη νίκη επί της Παραγουάης με 1-0 ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε την 147η συμμετοχή του φορώντας το εθνόσημο συμμετέχοντας στο εν λόγω αγώνα.

Αριθμός που του επέτρεψε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του (πρώην συμπαίκτη του σε διεθνές και συλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα και) καλού του φίλου, Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» (και του Καταλανικού συλλόγου...) είναι και πρώτος σκόρερ της Αργεντινής (73 γκολ) κι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο σύντομα θα απολαμβάνει τη... μοναξιά και στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία αφήνοντας τον «χεφεσίτο» στη 2η θέση.

Τις 147 συμμετοχές στη «μεγάλη» Εθνική της πατρίδας του ο Μέσι της έφτασε σε 16 χρόνια αφού το 2005 κατέγραψε την παρθενική του παρουσία σ' ένα φιλικό ματς με την Ουγγαρία.