Ουνθούε: «Η μοίρα μου έδωσε άσχημο φύλλο, αλλά με αυτό πρέπει να παίξω»

Ο Ισπανός τεχνικός, Χουάν Κάρλος Ουνθούε μίλησε για τη μάχη του με την ασθένεια ALS.

Ουνθούε: «Η μοίρα μου έδωσε άσχημο φύλλο, αλλά με αυτό πρέπει να παίξω»

Ενάμιση χρόνο αφότου διαγνώστηκε με πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS), ο Ισπανός τεχνικός Χουάν Κάρλος Ουνθούε μίλησε για την καθημερινή μάχη που δίνει με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

«Δεν έχω μπορέσει να διατηρήσω την πίστη μου στον Θεό με αυτό που μου συνέβη. Η μοίρα μου έδωσε άσχημο φύλλο, αλλά με αυτό πρέπει να παίξω.

Η ασθένεια αυτή δεν σταματά, προχωρά αργά. Το αναπηρικό αμαξίδιο μού έχει δώσει αυτονομία και ζωή τους τελευταίους μήνες. Υπήρξε ένα διάστημα που έμενα στο σπίτι περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Η σύζυγός μου ήταν αυτή που επέμενε να αρχίσω να βγαίνω, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω μόνος. Έτσι κατάλαβα πως είχε έρθει η ώρα να ζητήσω βοήθεια. Πρέπει να αξιοποιείς κάθε στιγμή, γιατί αύριο θα είναι χειρότερα.

Ο πρώην βοηθός προπονητή της Μπαρτσελόνα, Ουνθούε πάσχει από σπάνια αρρώστια

Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα της καθημερινότητας για τα οποία έχω ανάγκη τη βοήθεια της γυναίκας μου, όπως για να ντυθώ. Είναι θέμα προσαρμογής. Κι όταν αρχίζεις να συνηθίζεις σε κάτι, έρχεται κάτι καινούριο και πρέπει να προσαρμοστείς ξανά. Και πρέπει να μάθεις να αφήνεις τον εαυτό σου να δέχεται βοήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.