Η Πάρμα ανακοίνωσε την επιστροφή του... Σούπερμαν Μπουφόν!

Η Πάρμα με ένα βίντεο όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος Τζανλουίτζι Μπουφόν, ως άλλος ...Σούπερμαν, ανακοίνωσε την μεγάλη επιστροφή του εμβληματικού 43χρονου γκολκίπερ, 20 χρόνια μετά την αποχώρηση για τη Γιουβέντους!

Η Πάρμα ανακοίνωσε την επιστροφή του... Σούπερμαν Μπουφόν!

Με την φράση, αγγλιστί, «Γύρισα πίσω» ο Τζίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνο που εδώ και μερικές ώρες αποτελούσε κοινό μυστικό: ότι μετά από 20 χρόνια επιστρέφει στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, την Πάρμα.

Ο 43χρονος είχε αφήσει, το 2001, τους «ντουκάλι» με ποσό ρεκόρ για μεταγραφή τερματοφύλακα τότε (51 εκατ. ευρώ) για να μεταγραφεί στην Γιουβέντους και χθες έκανε την ανάποδη διαδρομή, ενώ ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί για μια σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν (2018-19).

Παρότι οι «παρμέντσι» υποβιβάστηκαν στην Serie B την προηγούμενη σεζόν ο Μπουφόν απαρνήθηκε την προοπτική ν' αγωνιστεί σε μια ομάδα που θα του έδινε την προοπτική να διεκδικήσει το Champions League (που λείπει από το παλμαρέ του) και προτίμησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να βρεθεί στο Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς με την προσπάθεια του να βοηθήσει τους «σταυροφόρους» να επανέλθουν στα «σαλόνια» του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Για αυτό άλλωστε υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουφόν έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια της Γιουβέντους για 685 παιχνίδια, έχοντας δεχθεί 539 γκολ, ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του στα 322 από αυτά.

Με την Πάρμα έχει αγωνιστεί (1999-2001) 220 φορές, έχοντας παθητικό 210 γκολ και 85 απαραβίαστες εστίες.