Η Λίβερπουλ συμφώνησε για τον Λεμάρ με Μονακό

Συμφωνία ύψους 92 εκατ. ευρώ για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή από την Γουαδελούπη.

Η Λίβερπουλ συμφώνησε για τον Λεμάρ με Μονακό

Ετοιμάζει τις αποσκευές του για την Αγγλία και το Λίβερπουλ, καθώς το καλοκαίρι ο Τομά Λεμάρ θα συνεχίσει την καριέρα του στην premier league. Οπως αναφέρει (ξανά) ο γαλλικός Τύπος, και συγκεκριμένα η «Figaro», η διοίκηση των «κόκκινων» φέρεται να έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Μονακό για την επέκταση της συνεργασίας τους που εκπνέει το 2020, με τον διεθνή άσο να έχει αποφασίσει να περάσει την είσοδο του «Ανφιλντ».

Μπορεί η μεταγραφή του να μην προχώρησε τον Γενάρη, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βλέπει στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Κουτίνιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο οι Αγγλοι φέρονται να συνεχίζουν τις επαφές για την απόκτησή του το προσεχές καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά τους ύψους 85 εκατ. ευρώ απορρίφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και τα νέα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η συμφωνία έχει κλείσει στα 92 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Μονακό αρνήθηκε το καλοκαίρι να παραχωρήσει τον Λεμάρ, παρά τις επίμονες προσπάθειες της Αρσεναλ και της Λίβερπουλ, το ίδιο έπραξε και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά στο τέλος της εφετινής σεζόν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την παραχώρησή του, αν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ο Λεμάρ είναι ένας παίκτης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Καέν. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον είχε εντοπίσει σε ηλικία 17 ετών το 2013, όμως τον πρόλαβε η Μονακό. Ετσι έγινε μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ, το δίδυμο που οδήγησε την ομάδα του πριγκιπάτου στο πρωτάθλημα Γαλλίας και στους «4» του Champions League.

Αριστεροπόδαρος, γεννημένος το Νοέμβριο του 1995 μπορεί να παίξει άνετα και στις δύο πτέρυγες, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και ως επιτελικός χαφ. Την περασμένη σεζόν είχε 9 γκολ και 10 ασίστ σε 34 ματς πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ μετά το Μουντιάλ το κόστος της απόκτησης του αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.