Πλατινί: Δικαίωμα των ομάδων η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας !

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δικαιολόγησε τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, παράλληλα με την συμμετοχή τους στο Champions League, ενώ τα έβαλε με την νυν ηγεσία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου!

Πλατινί: Δικαίωμα των ομάδων η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας !

Σε μια τοποθέτηση που πολύ θα συζητηθεί προέβει ο Μισέλ Πλατινί.

Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA τοποθετήθηκε για την απόπειρα δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Super League από τους 12 ευρωπαϊκούς συλλόγους τονίζοντας πως «οι ομάδες είχαν κάθε δικαίωμα να οργανώσουν μία νέα λίγκα και παράλληλα να μετέχουν και στις διοργανώσεις της UEFA».

Ο Γάλλος παλαίμαχος άσος και παράγω μίλησε στην Ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» και ανέφερε επίσης ότι:

«η κόντρα ανάμεσα σε UEFA και ESL είναι αστεία. Οι οπαδοί και τα ΜΜΕ, στο μεταξύ, έκαναν αυτό που δεν μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία: Να ενώσουν τις ομάδες. Υπενθυμίζω πως η Equipe είχε κάποτε την ιδέα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά η UEFA το υιοθέτησε στη συνέχεια».

Μάλιστα ο Πλατίνι δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του διαδόχου του στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Τσέφεριν χαρακτηρίζοντας τον ...περαστικό:

«Όσον αφορά στον Ανιέλι και τον Τσέφεριν, η Γιουβέντους και η οικογένεια Ανιέλι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ο Τσέφεριν, κάποια στιγμή θα φύγει».