Guardian: O Βαλβέρδε αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Νέο βιβλίο εκδίδει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και μίλησε στον Guardian για το πάθος του με τη φωτογραφία, το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό

Guardian: O Βαλβέρδε αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άφησε ποτέ το μεγάλο πάθος του για τη φωτογραφία, κάτι που σπούδασε παράλληλα με την ποδοσφαιρική καριέρα του και το συνέχισε έστω κι αν είχε μεγάλες και διαρκείς υποχρεώσεις ως προπονητής σε διάφορες ομάδες. Στην πατρίδα του, αλλά και στον Ολυμπιακό, προτού φτάσει μέχρι το... ανώτατο επίπεδο, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Με αφορμή την τελευταία έκθεση φωτογραφιών του στο Μπιλμπάο, αλλά και την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του με δικές του φωτογραφίες, ο Ερνέστο έδωσε συνέντευξη στον Guardian μιλώντας για τη συγκεκριμένη ενασχόλησή του, όπως φυσικά και για το ποδόσφαιρο.

Αναφέρθηκε φυσικά στην παρουσία του στην Μπαρτσελόνα λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όπου πηγαίναμε με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ γινόταν χαμός, ήταν σαν την παλιά μανία για τους Beatles»! Αλλά είχε να πει και για τον Ολυμπιακό. «Θα μπορούσα να σας πως χιλιάδες ιστορίες για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής για τους οπαδούς. Δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο, πηγαίνουν για να συμμετάσχουν». Ο Βαλβέρδε μίλησε για το πάθος των φίλων του Ολυμπιακού για τη νίκη και για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τις επιτυχίες, αλλά και την ένταση για τις αποτυχίες. Σε κάθε δήλωσή του διαφήμισε ξανά, όπως κάνει πάντα, τον ελληνικό σύλλογο όπως και γενικότερα τη χώρα.

Μεταξύ άλλων ο Ερνέστο είπε ότι αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από το εξωτερικό θα τη συζητήσει για να επιστρέψει στους πάγκους, ενώ πρόσθεσε ότι θα τον «προκαλούσε» σίγουρα μια πρόταση από την Premier League «καθώς στην Αγγλία υπάρχει σεβασμός για το ίδιο το άθλημα».