Χάσμα ανάμεσα σε Νεϊμάρ και γυναίκες

Μόλις στο ένα δέκατο του μισθού του διάσημου Βραζιλιάνου φθάνουν όλες οι μισθοδοσίες της Primera Division.

Χάσμα ανάμεσα σε Νεϊμάρ και γυναίκες

Ο Νεϊμάρ, για μία ακόμα φορά, προκαλεί προβληματισμό και ανοίγει συζητήσεις. Μάλιστα αυτό συμβαίνει την ημέρα της γυναίκας. Όχι φυσικά εξαιτίας του τραυματισμού και της επέμβασης που ακολούθησε, ούτε λόγω του αποκλεισμού της Παρί ΣΖ από την Ρεάλ Μαδρίτης από την συνέχεια του Champions League. Αλλά επειδή ο μισθός του, επιβεβαιώνει το χάσμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Η ετήσια έκθεση της Sporting Intelligence, αποκάλυψε ότι ο μισθός του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, εκτιμάται σε 43,8 εκ. ευρώ και ισούται με το άθροισμα των 1.693 γυναικών που παίζουν ποδόσφαιρο σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα: Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Σουηδία, Αυστραλία και Μεξικό.

Στην Ισπανία, όλες οι μισθοδοσίες της Primera Division, φθάνουν μόλις στο ένα δέκατο του μισθού του διάσημου Βραζιλιάνου. Ετσι κι αλλιώς οι γυναίκες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των ανδρών στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα όπως σημειώνει η Marca, το ποδόσφαιρο, ως το παιχνίδι που παρακολουθείται πιο πολύ, πρέπει να «αγωνιστεί» σοβαρά για να μειώσει αυτή την απόσταση. Καμία χώρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ούτε η Σουηδία, όπου το 44% των βουλευτών είναι γυναίκες, κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, οι καλύτεροι μισθοί δίνονται στην Γαλλία, παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 42.188 ευρώ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ