Υπ. Υγείας στην Κύπρο: «Με οπαδούς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το νέο πρωτάθλημα»

Ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα στην Κύπρο. Αυτό είπε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Υπ. Υγείας στην Κύπρο: «Με οπαδούς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το νέο πρωτάθλημα»

«Θεωρώ σίγουρο ότι τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει με οπαδούς, γιατί εδώ μιλάμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε 65% εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι τον Αύγουστο που αρχίζει το πρωτάθλημα, θα υπάρχει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη, ούτως ώστε δραστηριότητες όπως γήπεδα ή δραστηριότητες που μαζεύουν εκατοντάδες ή χιλιάδες κόσμο, θα μπορούν πλέον να επιτρέπονται», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Ενδεχομένως και για λόγους πρόληψης να ζητείται Safe Pass, γιατί και με 80% εμβολιαστική κάλυψη, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα 20% που δεν θα είναι εμβολιασμένο. Καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιος έλεγχος, αλλά εδώ και 15 μήνες με την πανδημία, δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων ανέφερε: «Θα επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στους αγώνες των ομάδων, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων που θα υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή».