Επίσημο: Τέλος ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε από την Μπάγερν!

Τέλος εποχής στην Μπάγερν Μονάχου με τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του μήνα!

Επίσημο: Τέλος ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε από την Μπάγερν!

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου στο τέλος του μήνα, μισό χρόνο πριν το τέλος της θητείας του.

Στο τέλος του έτους έληγε η θητεία του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε αλλά εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος του Ιούνη, έξι μήνες νωρίτερα και να δώσει τη θέση του στον Όλιβερ Καν.

«Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή. Έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή, με νέους προπονητές και θα πρέπει ο Όλιβερ Καν να είναι εκείνος που θα αναλάβει να...τρέξει τις υποχρεώσεις που υπάρχουν και να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Είναι το τέλος του οικονομικού έτους.

Είχα πει πριν από δυο χρόνια πως ετοιμάζουμε τη διάδοχη κατάσταση και αυτό έγινε, όπως έπρεπε. Τώρα είναι η στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Το επί 30 χρόνια «αφεντικό» της καλύτερης ομάδας στη Γερμανία και μίας εκ των κορυφαίων στον κόσμο, θα παραιτηθεί μισό χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του.

Ο Ρουμενίγκε φόρεσε την φανέλα της Μπάγερν για μια δεκαετία, εμπλέκεται με τα διοικητικά της γερμανικής ομάδας από το 1991, υπήρξε αντιπρόεδρος της μέχρι το 2002, ενώ έκτοτε είχε τον ρόλο του CEO.

Ως ποδοσφαιριστής αλλά και στέλεχος, ο 65χρονος έχει πανηγυρίσει 12 διεθνείς τίτλους, 21 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα Γερμανίας!