Serie A: MVP της σεζόν ο Λουκακού

Ο Ρομέλου Λουκακού αναδείχθηκε από τη Serie A ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το βραβείο του καλύτερου επιθετικού. 

Serie A: MVP της σεζόν ο Λουκακού

Η Ίντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Serie A και μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μιλάνο ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος στράικερ ήταν εκ των κορυφαίων της σεζόν και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης από την ιταλική λίγκα.

Θυμίζουμε πως ο φορ των νερατζούρι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ολοκλήρωσε τη χρονιά, έχοντας τουλάχιστον 20 γκολ και 10 ασίστ.

Από ‘κει και πέρα,κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο στράικερ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχε 29 τέρματα και βγήκε πρώτος σκόρερ της λίγκας.

Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα πήγε στον πορτιέρε της Μίλαν, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ενώ αντίστοιχα καλύτερος αμυντικός και κορυφαίος μέσος αναδείχθηκαν οι Κριστιάν Ρομέρο (Αταλάντα) και Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ).

Τέλος, ο επιθετικός της Φιορεντίνα, Ντούσαν Βλάχοβιτς, ήταν ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής της λίγκας (σ.σ. κάτω των 23 ετών).