Championship play off: Στην Premier League η Μπρέντφορντ, 2-0 τη Σουόνσι! (vids)

Η Μπρέντφορντ είναι τελικά η τρίτη ομάδα που θα πάρει την άνοδο από την Championship στην Premier League, καθώς επικράτησε 2-0 της Σουόνσι στον μεγάλο τελικό των play offs που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» το απόγευμα του Σαββάτου (29/5)!

Championship play off: Στην Premier League η Μπρέντφορντ, 2-0 τη Σουόνσι! (vids)

Στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Αγγλίας θα αγωνίζεται τη σεζόν 2021-2022 η Μπρέντφορντ! Οι «μέλισσες» κατέκτησαν με το... σπαθί τους την άνοδο στην Premier League, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Σουόνσι στον μεγάλο τελικό των play offs της Championship που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» το απόγευμα του Σαββάτου!

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ πήρε πολύ γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ χάρη στο πέναλτι-γκολ του Άιβαν Τόνι στο 10ο λεπτό, ενώ στο 20' ήρθε η σειρά του Εμιλιάνο Μαρκόντες να κάνει το 2-0 και να θέσει στέρεες βάσεις για την άνοδο, απέναντι σε μια Σουόνσι που δεν είχε προλάβει να καταλάβει τι τη... χτύπησε.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, ενώ μάλιστα στο 65' οι Ουαλοί έχασαν κάθε ελπίδα να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι όταν ο Τζέι Φούλτον αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Ματίας Γένσεν. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα στο πλευρό τους πλέον, οι «μέλισσες» απλά διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η άνοδος της Μπρέντφορντ στην Premier League θα φέρει περί τα 180 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 74 ολόκληρα χρόνια, καθώς έχει να παίξει εκεί από τη σεζόν 1946-1947!

Διαιτητής: Κάβανο. Θεατές: 11.689.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Τόμας Φρανκ): Ράια, Ντάλσγκααρντ, Γιάνσον (79' Ριντ), Πίνοκ, Ράσμουσεν, Γένσεν, Γιάνελτ (74' Γκόντος), Κανός (74' Φορς), Μαρκόντες (90'+2' Μπίντστρουπ), Τόνι, Εμπομό.

ΣΟΥΟΝΣΙ (Στιβ Κούπερ): Γούντμαν, Νότον (60' Κάλεν), Καμπάνγκο, Γκουεΐ, Γκράιμς, Ρόμπερτς, Φούλτον, Ουριάν (63' Ντάντα), Μπίντγουελ (82' Μάνινγκ), Αγιού, Λόου.