«Διαγραφή χρέους για τις κυπριακές ομάδες»

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Κύπρου,  οι ομάδες του νησιού θα δουν ένα ποσοστό που ενδέχεται να φτάσει ακόμη και στο 70% να διαγράφεται από το χρέος τους.

«Διαγραφή χρέους για τις κυπριακές ομάδες»

Βαθιά οικονομική ανάσα για τις κυπριακές ομάδες, μετά τις απώλειες λόγω της πανδημίας, αποτελεί η συμφωνία που έγινε με το υπουργείο οικονομικών του νησιού για τη ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, θα διαγραφεί ένα ποσοστό που ενδέχεται να φτάσει ακόμη και στο 70%, που αφορά στους τόκους και τις επιβαρύνσεις για την καθυστέρηση στην πληρωμή των οφειλών τους. Το σύνολο των φορολογικών εκπτώσεων θα ξεπεράσει τα 13.5 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου 2021, η σχέση ομάδων - κράτους μπαίνει σε νέα φάση αφού τα χρέη θα αποπληρωθούν με διακανονισμό 180 δόσεων σε βάθος 15 χρόνων.

Συνολικά, οι ομάδες Α' κατηγορίας οφείλουν στην εφορία ένα ποσό που ξεπερνά τα 44 εκατ. ευρώ. Η μερίδα του λέοντος, βέβαια, αφορά στις μεγάλες ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, η Ανόρθωση, η ΑΕΛ και ο Απόλλων, έχουν χρέη που φτάνουν τα 35 εκατομμύρια ευρώ κι όλες οι υπόλοιπες ομάδες γύρω στα 9 εκατομμύρια.