Αταλάντα: «Καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών στον Ντε Ρουν που χτύπησε αντίπαλο και έσπρωξε τον διαιτητή

Με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής της Αταλάντα Μάρτεν Ντε Ρουν για την αποβολή του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Serie A με αντίπαλο τη Μίλαν.

Αταλάντα: «Καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών στον Ντε Ρουν που χτύπησε αντίπαλο και έσπρωξε τον διαιτητή

Δεν έκλεισε καλά η αγωνιστική περίοδος για την εντυπωσιακή φέτος Αταλάντα, η οποία γνώρισε την ήττα εντός έδρας με σκορ 0-2 από τη Μίλαν την Κυριακή (23/5), στο βαθμολογικά αδιάφορο πάντως ματς της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Serie A.

Για ένα από τους ποδοσφαιριστές ωστόσο των «Μπεργκαμάσκι» το φινάλε ήταν ακόμα χειρότερο. Ο λόγος για τον Μάρτεν Ντε Ρουν.

Κι αυτό γιατί ο 30χρονος Ολλανδός αμυντικός μέσος αποβλήθηκε με επεισοδιακό τρόπο στο εν λόγω παιχνίδι που έριξε την αυλαία των υποχρεώσεων της Αταλάντα. Ο Ντε Ρουν είδε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης. Αφού πρώτα χτύπησε τον Ράντε Κρούνιτς της Μίλαν, κατόπιν έσπρωξε και τον διαιτητή Μαουρίτσιο Μαριάνι, ο οποίος ασφαλώς του έδειξε την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Η ιστορία όμως είχε και συνέχεια και μάλιστα βαρύτερες συνέπειες για τον δράστη. Τη Δευτέρα (24/5) λοιπόν έμαθε την ποινή που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για την απρεπή συμπεριφορά του. Για την ακρίβεια, ο Ντε Ρουν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών. Κι επειδή το ιταλικό πρωτάθλημα τελείωσε, είναι αναγκασμένος να την κουβαλήσει στην καινούργια σεζόν, οπότε και θα την εκτίσει στις αρχές του νέου πρωταθλήματος.

Επιπλέον, θα «πονέσει» και η τσέπη του παίκτη, καθώς καλείται να πληρώσει και ένα πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Τουλάχιστον ο ίδιος ο Ντε Ρουν φαίνεται να αντιλήφθηκε το λάθος του, για αυτό και απολογήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο instagram, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Πραγματικά υπερήφανος για αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη. Όχι απόλυτα υπερήφανος για την τελευταία μου πράξη φέτος. Θα έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτή τη φάση».