Βαϊνάλντουμ για τη Λίβερπουλ: «Είναι κάτι που πρέπει να νιώσεις, δεν βρίσκω λέξεις» (pic, vid)

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ αποχαιρέτησε τη Λίβερπουλ και μίλησε για την παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι, την τεσσάρα επί της Μπαρτσελόνα και το Άνφιλντ.

Βαϊνάλντουμ για τη Λίβερπουλ: «Είναι κάτι που πρέπει να νιώσεις, δεν βρίσκω λέξεις» (pic, vid)

Ο Ολλανδός άσος δήλωσε οπαδός της Λίβερπουλ και ευτυχισμένος που ήταν στην ομάδα για πέντε χρόνια.

Οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα των «κόκκινων»

«Είμαι χαρούμενος φυσικά, γιατί προκριθήκαμε ξανά στο Champions League. Νομίζω ότι αν γυρίσουμε μερικές βδομάδες πίσω, κανένας δε θεωρούσε δυνατό να προκριθούμε ξανά στο Champions League. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος πού το γυρίσαμε και προκριθήκαμε. Νομίζω ότι το κλαμπ το αξίζει, οι οπαδοί το αξίζουν – και οι παίκτες επίσης. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι λυπηρό πού φαίνεται ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Η περίοδός μου στη Λίβερπουλ θα τελειώσει»

Για το αν μετανιώνει για κάτι:

«Το μόνο πού μετανιώνω είναι μάλλον ότι δεν ήταν δυνατό να φύγω με έναν τίτλο ή ένα τρόπαιο. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο για μένα, για τους οπαδούς, για όλους. Όμως όλοι ξέρουν τις περιστάσεις πού αντιμετωπίσαμε μέσα στη σεζόν. Αν κοιτάξεις όμως πώς το γυρίσαμε, πριν λίγες βδομάδες θεωρώ ότι πολύ λίγοι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούμε να τερματίσουμε τρίτοι και να προκριθούμε στο Champions League. Είμαι χαρούμενος πού τα καταφέραμε, και πού αφήνω την ομάδα σε ένα καλό σημείο»

Για τη στιγμή πού θυμάται περισσότερο:

«Νομίζω ότι όλοι θα σκεφτούν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όμως για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα. Η σχέση πού σαν παίκτης έχεις με το κλαμπ, την ομάδα, το τεχνικό προσωπικό, τους ανθρώπους πού δουλεύουν στο προπονητικό κέντρο, όλα αυτά για μένα είναι πιο σημαντικά από όλα τα πράγματα πού είχα δίπλα σε αυτό.

Τα τρόπαια και όλα αυτά ήταν ωραία, όμως το συναίσθημα πού είχα – τώρα πού σκέφτομαι όλα αυτά τα πράγματα πού μόλις ανέφερα, είναι απίστευτο. Γι’ αυτό ήμουν τόσο χαρούμενος και ικανοποιημένος όταν η κυβέρνηση επέτρεψε σε 10.000 οπαδούς να μπουν στο γήπεδο, γιατί αυτό είναι πολύ ξεχωριστό.

Κλοπ για Βαϊνάλντουμ: «Χάνω έναν φίλο»

Όταν ο κόσμος με ρωτάει πώς είναι να παίζεις για τους οπαδούς της Liverpool στο Άνφιλντ, μου είναι δύσκολο να το περιγράψω, γιατί δε μπορώ να βρω τις σωστές λέξεις.

Λέω απλά είναι κάτι πού πρέπει να νιώσεις. Το να πηγαίνεις στο Melwood και τώρα στο Kirkby, είναι κάτι πού πρέπει να νιώσεις, κάτι πού πρέπει να δεις σαν παίκτης. Για μένα αυτό είναι το πράγμα πού θα έχω περισσότερο στην καρδιά μου. Και φυσικά όλα τα επιπλέον πράγματα – το Champions League, το πρωτάθλημα, πού ήταν απίστευτο, ειδικά γιατί το κλαμπ έπρεπε να περιμένει 30 χρόνια. Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να τον πανηγυρίσουμε μαζί με τους οπαδούς»

Αν είναι δυνατό, θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω. Το συναίσθημα πού έχω, το συναίσθημα πού έχει η οικογένειά μου για αυτό το κλαμπ, είναι μόνο καλά πράγματα. Ελπίζω να είναι δυνατό να επιστρέψω για να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι και να υποστηρίξω τη Λίβερπουλ, γιατί θα είμαι οπαδός της Λίβερπουλ για πάντα».