Πέθανε ο παλιός Ούγγρος διαιτητής Σάντορ Πουλ

Απεβίωσε την Πέμπτη (20/5) στα 65 του χρόνια ο παλιός Ούγγρος διαιτητής Σάντορ Πουλ. Μεταξύ άλλων είχε σφυρίξει τον τελικό του Μουντιάλ 1994 στις ΗΠΑ μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας.

Πέθανε ο παλιός Ούγγρος διαιτητής Σάντορ Πουλ

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (20/5) ο παλιός γνωστός διαιτητής Σάντορ Πουλ. Ο Ούγγρος παλαίμαχος ρέφερι ήταν 65 ετών.

Την ανακοίνωση του θανάτου του Πουλ έκανε η ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (MLSZ).

Στη μακρά διεθνή καριέρα του, η οποία διήρκεσε 11 χρόνια (1988-99), σφύριξε σε πολλούς αγώνες, όμως δύο ήταν τα «παράσημά» του.

* Το 1994 διηύθυνε τον τελικό του Μουντιάλ στις ΗΠΑ, όπου η Βραζιλία νίκησε την Ιταλία στα πέναλτι και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

* Το 1997 ήταν ο άρχων του αγώνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Ντόρτμουντ και Γιουβέντους, που είχε βρει νικητές και πρωταθλητές Ευρώπης τους Γερμανούς.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-αναγγελία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας: «Ο υπερβολικά ταλαντούχος Πουλ άρχισε την εγχώρια καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο το 1984 και έγινε διάσημος μέσω του ποδοσφαίρου κατά τη δεκαετία του 1990, όταν και ψηφίστηκε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (1994-97) κορυφαίος διαιτητής στον κόσμο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)».

Και συνεχίζει η MLSZ: «Το 1994 ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ έλαβε χώρα υπό την καθοδήγησή του, όπως συνέβη και με τη νίκη της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1997 απέναντι στη Γιουβέντους από την Ιταλία».

Να σημειωθεί ότι ο Σάντορ Πουλ τα τελευταία χρόνια είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος κάτοικος των ουγγρικών πόλεων Ερνόντ και Έγκερ.