Coppa Italia: Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους για 14η φορά νίκησε 2-1 την Αταλάντα (vids)!

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-1 με γκολ του Κιέζα της Αταλάντα στον τελικό του Ιταλικού Κυπέλλου στη Ρέτζιο Εμίλια παρουσία 4.300 θεατών και πήρε το τρόπαιο για 14η φορά στην ιστορία της

Coppa Italia: Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους για 14η φορά νίκησε 2-1 την Αταλάντα (vids)!

Για 14η φορά στα χρονικά αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους που νίκησε στη Ρέτζιο Εμίλια, παρουσία 4.300 θεατών την Αταλάντα στον τελικό του Coppa Italia.

Έτσι στέρησε στους «μπεργκαμάσκι» το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους και πρώτο τίτλο από το 1963.

Οι πολυνίκεις του θεσμού «μπιανκονέρι» στο τελευταίο ματς του Μπουφόν (στα χέρια τον σήκωσαν στους πανηγυρισμούς) κάτω από τα γκολπόστ τους προηγήθηκαν, στην πρώτη τους τελική, με τον Κουλουσέφσκι (31') αλλά οι Λομβαρδοί με τον Μαλινόφσκι ισοφάρισαν 10 λεπτά μετά.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κιέζα στο 73' (που είχε δοκάρι νωρίτερα κι ήταν έτοιμος ν' αντικατασταθεί) μετά από συνεργασία με τον Κουλουσούφσκι.

Παρά το γκολ την αλλαγή από τον Πίρλο δεν την γλίτωσε...

Έτσι η Γιούβε, που είχε πάρει μέσα στην σεζόν και το Σούπερ Καπ, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια αν θα είναι του χρόνου στο Champions League (5η γαρ πριν την τελευταία αγωνιστική) επέστρεψε στις κατακτήσεις Κυπέλλων μετά το 2018.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι - Τολόι (76' Ντζιμίστι), Ρομέρο, Παλομίνο - Χάτεμπερ (76' Ίλιτσιτς), Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Γκόζενς (86' Μίραντσουκ) - Πεσίνα (68' Πάσαλιτς), Μαλινόφσκι (68' Μουριέλ) - Ζαπάτα
Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν - Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο - ΜακΚένι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (74' Ντιμπάλα) - Κουλουσέφσκι (83' Μπονούτσκι), Κρ. Ρονάλντο.