Μπαρτσελόνα: Δάνειο 100 εκατομμυρίων πήρε ο Λαπόρτα για να καλύψει τις οφειλές στους παίκτες!

Δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο Ζοάν Λαπόρτα, προκειμένου να αποπληρώσει οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα: Δάνειο 100 εκατομμυρίων πήρε ο Λαπόρτα για να καλύψει τις οφειλές στους παίκτες!

Μία-μία προσπαθεί ο Ζοάν Λαπόρτα να καλύψει τις οικονομικές «τρύπες» που έχει δημιουργήσει στην Μπαρτσελόνα η πανδημία, αλλά και η κάκιστη θητεία του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου στον προεδρικό θώκο του καταλανικού συλλόγου.

Σύμφωνα με το έγκυρο ESPN, ο νέος πρόεδρος της Μπάρτσα εξασφάλισε δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από αμερικανική τράπεζα, προκειμένου να καλύψει τις οφειλές που υπάρχουν προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το ίδιο κείμενο επισημαίνει ότι η πίστωση προς τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα είναι στα 500 εκατομμύρια, ωστόσο εξ αυτών θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση μόνο τα 100, ώστε να καλυφθεί το ποσό που χρωστάει το κλαμπ στους παίκτες από τον Ιανουάριο.

Το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας έχει κάνει αρκετές υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας υποστεί περικοπές μισθών την άνοιξη του 2020 αλλά και καθυστέρηση πληρωμών. Το συνολικό χρέος της Μπάρτσα επί του παρόντος ανέρχεται στο ποσό του 1,2 δις ευρώ.