Σοβαρά επεισόδια με οπαδούς της Ντιναμό Δρέσδης και τραυματίες 185 αστυνομικούς (vids)

Χάος προκάλεσαν περίπου 500 οπαδοί της Ντιναμό Δρέσδης που συγκρούστηκαν σφοδρά με αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να μπουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την άνοδο της ομάδας τους.

Σοβαρά επεισόδια με οπαδούς της Ντιναμό Δρέσδης και τραυματίες 185 αστυνομικούς (vids)

Η Ντιναμό Δρέσδης κέρδισε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και οι οπαδοί της ήθελαν να πανηγυρίσουν όσο τίποτα άλλο αυτή την επιτυχία.

Περίπου 500 οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν ένα χάος και αμαύρωσαν αυτή την ιστορική στιγμή. Συγκεκριμένα 500 φανατικοί φίλοι της Ντιναμό Δρέσδης συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και επιχείρησαν να εισέλθουν σε αυτό προκειμένου να πανηγυρίσουν την επιτυχία της ομάδας τους.

Εκεί συνάντησαν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να προκληθούν πολύ σοβαρά επεισόδια. Εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων τραυματίστηκαν 185 αστυνομικοί. Οι φίλο της Ντιναμό επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίες.

Λόγω των σφοδρών επιθέσεων που δέχτηκαν οι αστυνομικοί στο σημείο έφτασαν και ενισχύσεις. Συνολικά υπολογίζεται πως στο σημείο μαζεύτηκαν 1.100 αστυνομικοί. Από τους τραυματίες οι 11 διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.