Μέρφι: «Κατάθλιψη, ποτό, ναρκωτικά, τζόγος»

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του παλαίμαχου παίκτη της Λίβερπουλ Ντάνι Μέρφι για την ζωή του μετά το ποδόσφαιρο και την εξάρτησή του από το ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο

Μέρφι: «Κατάθλιψη, ποτό, ναρκωτικά, τζόγος»

Ο παλιός παίκτης της Λίβερπουλ Ντάνι Μέρφι, περιέγραψε με «μελανά χρώματα» όσα βίωσε, μετά την απόφαση του, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Με άρθρο του στην «Daily Mail», ο Ντάνι Μέρφι αποκάλυψε πως δύο χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του έπεσε σε κατάθλιψη και βυθίστηκε στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τζόγο, ενώ είδε το γάμο του να διαλύεται.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε πως χρειάστηκε βοήθεια ειδικών για να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να βγει από το «τούνελ».

Το συγκλονιστικό κείμενο του Ντάνι Μέρφι:

«Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, κατά την οποία εκατοντάδες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο τέλος των συμβολαίων τους και ενδέχεται να μην έχουν μέλλον στο παιχνίδι. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ηλικιακά θα αποφασίσουν εθελοντικά να συνταξιοδοτηθούν.

Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να πιστεύουν ότι η καριέρα τους θα κρατήσει για πάντα. Ήμουν ένας από αυτούς, ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα ήταν η ζωή μετά το ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει κάτι που ήταν σταθερό για αυτόν από την ηλικία των πέντε έως τα μέσα της δεκαετίας του τριάντα;

Δυστυχώς, το έμαθα κι εγώ με τον σκληρό τρόπο. Τα πρώτα δύο χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή μου το 2013, έπαιζα γκολφ, δούλεψα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έκανα οικογενειακές διακοπές, αλλά αυτό που συνέβη στη συνέχεια με χτύπησε σαν σφυρί.

Η ανακάλυψη ότι δεν θα παίξω ξανά ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την απώλεια σχεδόν όλης της περιουσίας μου με οδήγησαν στην κατάθλιψη κάτι που αρνιόμουν να παραδεχτώ εκείνη την περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών αυτών ημερών, οι οποίες κράτησαν 12 μήνες, βυθίστηκα στο ποτό, τα ναρκωτικά και τον τζόγο. Ο γάμος μου διαλύθηκε, απομακρύνθηκα από αδέλφια και φίλους και έμεινα απομονωμένος.

Ήταν μία τρομακτική περίοδος η οποία ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια ειδικών και την υποστήριξη αγαπημένων μου προσώπων. Αισθάνομαι ευλογημένος σε σύγκριση με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές οι οποίοι πέρασαν δύσκολες στιγμές για χρόνια, ενώ κάποιοι έφτασαν να σκέφτονται ακόμα και την αυτοκτονία».