FA Cup: Κυπελλούχος Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λέστερ! (vids, highlights)

Χάρη στο γκολ του Γιούρι Τίλεμανς η Λέστερ επικράτησε της Τσέλσι 1-0 στον μεγάλο τελικό του FA Cup και στέφθηκε κυπελλούχος Αγγλίας για πρώτη φορά από την ίδρυσή της! Δείτε τα highligths του αγώνα και τη στέψη των «αλεπούδων»!

FA Cup: Κυπελλούχος Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λέστερ! (vids, highlights)

Το παρθενικό Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (15/5) η Λέστερ, επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ στον μεγάλο τελικό (τον 140ό του θεσμού) του «Γουέμπλεϊ» με αντίπαλο την Τσέλσι!

Ενώπιον περίπου 21.000 θεατών που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες, οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν στο 63ο λεπτό με έναν «κεραυνό» του Γιούρι Τίλεμανς από 25 μέτρα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κεπά που έπεσε σωστά, αλλά δεν ήταν δυνατό να αποκρούσει.

Οι «μπλε», που από την πλευρά τους διεκδικούσαν το 9ο FA Cup της ιστορίας τους, ισοφάρισαν με περιπετειώδη τρόπο χάρη σε αυτογκόλ του Μόργκαν από διώξιμο του Σογιουντσού, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο Τσίλγουελ που ξεκίνησε την προσπάθεια, είχε φύγει από θέση οφσάιντ!

Καταπληκτικές στιγμές μετά το φινάλε, με πανζουρλισμό στις κερκίδες από τους οπαδούς της Λέστερ και έξαλλα πανηγύρια από τους παίκτες με... πρωτεργάτη τον Τζέρεμι Βάρντι, ενώ ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Αϊαουάτ Σριβανταναπράμπα αφιέρωσε με δάκρυα στα μάτια το τρόπαιο στον αδικοχαμένο πατέρα του, Βιχάι...

Διαιτητής: Όλιβερ. Θεατές: 21.000.

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Κεπά, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουτέτα (76' Χάντσον-Οντόι), Καντέ, Ζορζίνιο (75' Χάβερτς), Αλόνσο (68' Τσιλγουελ), Ζίγιεκ (68' Πούλισικ), Μάουντ, Βέρνερ (82' Ζιρού).

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς (34' Ολμπράιτον), Σογιουντσού, Καστάνιε, Τίλεμανς, Εντιντί, Τόμας (82' Μόργκαν), Πέρεζ (82' Τσαουντουρί), Ιεανάτσο (67' Μάντισον), Βάρντι.

Δείτε το γκολ του Τίλεμανς που χάρισε το Κύπελλο στη Λέστερ:

Δείτε το ακυρωθέν γκολ της Τσέλσι στα τελευταία λεπτά:

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Δείτε τα πανηγύρια και τη στέψη των νέων κυπελλούχων Αγγλίας: