Champions League: Ο Καρεμπέ και οι 36 παίκτες για..νταμπλ

Είναι 36 οι παίκτες των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι που μπορούν να κατακτήσουν μέσα στην ίδια χρονιά Champions League και Εuro και να προστεθούν στους εννιά μόλις που το έχουν πετύχει. Το «νταμπλ» (με Μουντιάλ...) του Κριστιάν Καρεμπέ.

Champions League: Ο Καρεμπέ και οι 36 παίκτες για..νταμπλ

Ενώ μετράμε αντίστροφα για τον τελικό του Champions League (στο Οπόρτο πλέον) της 29ης Μαϊου και την έναρξη του Euro (11 Ioυνίου) οι διαγωνιζόμενοι παίκτες των δύο φιναλίστ στο «Ντραγκάο» έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση της «κούπας με τα μεγάλα αυτιά»

Από αυτούς, 36 (19 για την Τσέλσι και 17 για τη Μάντσεστερ Σίτι) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο βήμα, προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε ένα κλαμπ δια ...ολίγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα της UEFA.

Μόνο εννέα παίκτες έχουν κατακτήσει Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά:

1964: Λουίς Σουάρεθ (Ιντερ & Ισπανία)

1988: Χανς φαν Μπρόκελεν, Ρόναλντ Κούμαν, Μπέρι φαν Αερλε, Γκέραλντ Φάνενμπουργκ (Αϊντχόφεν & Ολλανδία)

2012: Φερνάντο Τόρες, Χουάν Μάτα (Τσέλσι & Ισπανία)

2016: Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης & Πορτογαλία)

Ο Βιμ Κιφτ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. Αν και είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1988 με την Αϊντχόφεν, ήταν στην αποστολή της Ολλανδίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Νικολά Ανελκά της Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ίδια... μοίρα με την εθνική Γαλλίας το 2000, ενώ ο συμπαίκτης του, Κριστιάν Καρεμπέ, ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στους τελικούς τόσο του Champions League 2000 όσο και του EURO 2000.

Όμως ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού είναι μεταξύ των εννέα παικτών που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια χρονιά:

1974: Ζεπ Μάιερ, Πάουλ Μπράιτνερ, Χανς-Γκέοργκ Σβάρτσενμπεκ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκερντ Μίλερ, Ούλι Χένες (Μπάγερν & Δ. Γερμανία)

1998: Κριστιάν Καρεμπέ (Ρεάλ Μαδρίτης & Γαλλία)

2002: Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης & Βραζιλία)

2018: Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης & Γαλλία)

Το 2021 μπορούν να επιχειρήσουν το «νταμπλ» Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι εξής παίκτες:

Τσέλσι: Ματέο Κόβατσιτς (Κροατία), Αντρέας Κρίστενσεν (Δανία), Τάμι Εϊμπραχαμ, Μπεν Τσίλγουελ, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, Ρις Τζέιμς, Μέισον Μάουντ (Αγγλία), Ολιβιέ Ζιρού, Ενγκολό Καντέ, Κουρτ Ζουμά (Γαλλία), Κάι Χάβερτς, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τίμο Βέρνερ (Γερμανία), Ζορζίνιο, Έμερσον Παλμιέρι (Ιταλία), Μπίλι Γκίλμουρ (Σκωτία), Κέπα Αριθαμπαλάγκα, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο (Ισπανία)

Μάντσεστερ Σίτι: Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο), Φιλ Φόντεν, Ραχίμ Στέρλινγκ, Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ (Αγγλία), Εϊμερίκ Λαπόρτ, Μπενζαμέν Μεντί (Γαλλία), Ιλκάι Γκιντογάν (Γερμανία), Νέιθαν Ακέ, Φιλίπ Σάντλερ (Ολλανδία), Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Κανσέλο (Πορτογαλία), Έρικ Γκαρσία, Ρόντρι, Φεράν Τόρες (Ισπανία), Ολεκσάντρ Ζιντσένκο (Ουκρανία)