Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό μέσω πέναλτι η Παρί Σεν Ζερμέν

Την συμμετοχή της στον τελικό του γαλλικού Κυπέλλου εξασφάλισε η Παρί Σεν Ζερμέν, μετά τη νίκη της στα πέναλτι (6-5) επί της Μονπελιέ.

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό μέσω πέναλτι η Παρί Σεν Ζερμέν

Το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας εξασφάλισε η Παρί Σεν Ζερμέν και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στις 19 Μαΐου το 14ο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση. Οι «πρωτευουσιάνοι» αν και τα βρήκαν… μπαστούνια κόντρα στην ψυχωμένη Μονπελιέ, τελικά πήραν τη νίκη με 6-5 στα πέναλτι.

Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Ο Εμπαπέ άνοιξε το σκορ στο 10’ πριν απαντήσουν οι γηπεδούχοι με τον Λαμπόρντ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (1-1), ενώ στο 50’ ο Εμπαπέ πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι για το 1-2 της Παρί. Τον τελευταίο λόγο στο 90λεπτο είχε τελικά η Μονπελιέ που ισοφάρισε 2-2 στο 83’ με τον Ντελόρ κι έστειλε το ματς στα πέναλτι (σ. δεν υπήρχε παράταση).

Στην «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίος παίκτης για την Μονπελιέ ήταν ο Ζουνιόρ Σαμπιά που αστόχησε και η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τη νίκη με 6-5 που την έστειλε στον τελικό. Εκεί θα συναντήσει το νικητή του ετέρου ημιτελικού ανάμεσα στην Ρουμιγί Βαλιέρ (4ης κατηγορίας) και την Μονακό, που θα αναμετρηθούν την Πέμπτη (13/5, 22.15).

Το προφίλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Γαλλίας
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/5)
Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 5-6 στα πέναλτι, 2-2 κανονική διάρκεια.

(45’ Λαμπόρντ, 83’ Ντελόρ – 10’ και 50’ Εμπαπέ)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13/5)

22.15: Ρουμιγί Βαλιέρ - Μονακό.