Σεν Ετιέν: Η αποθέωση του Σισέ και η κουβέντα για παραμονή

Στη Γαλλία πλέκουν το εγκώμιο του Παπέ Σισέ, τον οποίο θεωρούν πολύ σημαντικό για την αγωνιστική αλλαγή της Σεντ Ετιέν. Τι γίνεται με το μέλλον του.

Σεν Ετιέν: Η αποθέωση του Σισέ και η κουβέντα για παραμονή

Όταν ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό στη Σεντ Ετιέν τον Παπέ Σισέ, το γαλλικό κλαμπ ήταν μία ανάσα από τον υποβιβασμό. Συγκεκριμένα τότε οι "στεφανουά" βρίσκονταν στην 16η θέση της κατάταξης και σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Τώρα η Σεντ Ετιέν είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας και απέχει οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σύμφωνα με τους Γάλλους το "κλειδί" γι' αυτή την αλλαγή είναι η προσθήκη του Παπέ Σισέ. Ο ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Ολυμπιακό έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια από τη στιγμή που παραχωρήθηκε δανεικός.

Με την παρουσία του κατάφερε να δώσει μία αμυντική σταθερότητα στη Σεντ Ετιέν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του να πάρει τα αποτελέσματα που είχε μεγάλη ανάγκη για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Παπέ Σισέ έδωσε στους "στεφανουά" μία σιγουριά στα μετόπισθεν και κατάφεραν να πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονταν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Το κλίμα για τον Παπέ Σισέ έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και εκεί που φαινόταν σίγουρο ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό πλέον η Σεντ Ετιέν δείχνει μία άλλη διάθεση. Η οψιόν αγοράς είναι ύψους 13 εκατ. ευρώ και μοιάζει απίθανο οι Γάλλοι να δώσουν αυτά τα χρήματα. Η συζήτηση που έχει ανοίξει στη Γαλλία είναι για ανανέωση του δανεισμού γι' ακόμα ένα χρόνο.