Premier League: Η Λέστερ έχρισε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι (highlights)

Η Λέστερ νίκησε 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» για την 36η αγωνιστική της Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά και μαθηματικά πλέον το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Πιο κοντά στο Champions League οι «αλεπούδες». Η Σαουθάμπτον νίκησε την Κρίσταλ Πάλας (3-1). Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Η Λέστερ έχρισε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι (highlights)

Το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορία της και πρώτο από το 2019 πανηγυρίζει και… επίσημα πλέον η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Στον αγώνα που άνοιξε την «αυλαία» της 36ης αγωνιστικής στον θεσμό, η Λέστερ επιβλήθηκε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το +10 των πρωτοπόρων «πολιτών» από τους δεύτερους στην κατάταξη «κόκκινους διαβόλους», με τρεις αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν στην κατηγορία.

Παράλληλα, με το τρίποντο αυτό η Λέστερ έκανε ένα ακόμα τεράστιο βήμα για την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τους διώκτες της στην πρώτη τετράδα.

Το σκορ για τις «αλεπούδες» άνοιξε μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντησης ο Λουκ Τόμας με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Γιούρι Τίλεμανς, το οποίο μάλιστα ήταν και το παρθενικό τέρμα του 19χρονου στα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε στο 15’ με τον Γκρίνγουντ, ωστόσο στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 66’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο 1-2 με τον Σογιουντσού που τους χάρισε το τρίποντο.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, όπου δεν υπήρχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, η Σαουθάμπτον επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας (3-1), διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την αρνητική πορεία της στη φετινή περίοδο. Δύο γκολ πέτυχε για τους Άγιους ο Ντάνι Ίνγκς, ενώ μοιραίος για τους Λονδρέζους ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Ο Σέρβος κεντρικός χαφ έχασε πέναλτι στο 41' (απέκρουσε ο Φρέιζερ Φόρστερ), αντί για το 1-2 έγινε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου το 2-1 και οι γηπεδούχοι έφθασαν εύκολα στη συνέχεια στη νίκη.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (11/5)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-2
(15’ Γκίνγουντ – 10’ Τόμας, 66’ Σογιουντσού)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 3-1

(19', 75' Ινγκς, 48' Άνταμς-2' Μπεντέκε)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/5)
22.15: Τσέλσι – Άρσεναλ.

15/5: Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι.
15/5: Μπέρνλι – Λιντς, Σαουθάμπτον – Φούλαμ, Μπράιτον – Γουέστ Χαμ.
16/5: Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα, Τότεναμ – Γουλβς, Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Λίβερπουλ, Έβερτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ