FIGC: «Αν δεν αποχωρήσει από την ESL η Γιουβέντους, θα αποβληθεί»

Την αποβολή της Γιουβέντους από το πρωτάθλημα της Serie A προανήγγειλε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC), εφόσον η «Γηραιά Κυρία» δεν αποχωρήσει άμεσα από τη European Super League.

FIGC: «Αν δεν αποχωρήσει από την ESL η Γιουβέντους, θα αποβληθεί»

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποβολή της Γιουβέντους από το πρωτάθλημα της Serie A, εφόσον η «Γηραιά Κυρία» δεν αποχωρήσει άμεσα από τη European Super League.

Αυτό κατέστησε σαφές τη Δευτέρα η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC), τονίζοντας ότι αν οι «μπιανκονέρι» δεν αποσυρθούν από την ESL ως την τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, θα τους αποβάλλει.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, αποδεικνύοντας πως η μάχη των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου με τους τρεις πρωτεργάτες της ESL (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) δεν έχει τελειώσει.

Αναλυτικά η δήλωση του Γκραβίνα:

«Η Γιουβέντους θα αποβαλλόταν αν δεν αποσυρθεί από τη Super League. Όπως γνωρίζετε, εννέα σύλλογοι επέστρεψαν, αλλά υπάρχουν τρεις, μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους, που αντιστέκονται.

Υπάρχει ξεκάθαρος κανόνας της ΔΟΕ, που περιλαμβάνεται και στα καταστατικά της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) και της Ομοσπονδίας. Αν η εταιρεία δεν αποδέχεται αυτή την αρχή, λυπάμαι αλλά θα αποβληθεί. Ελπίζω όμως αυτή η σύγκρουση να τελειώσει σύντομα».