Κύπελλο Ιταλίας: Εφεξής μόνο με ομάδες των Serie A και Serie B

Αλλάζει μορφή το Κύπελλο Ιταλίας και από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2021/22) θα παίρνουν μέρος μόνο οι ομάδες που μετέχουν στις Serie A και Serie B.

Κύπελλο Ιταλίας: Εφεξής μόνο με ομάδες των Serie A και Serie B

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του ιταλικού Κυπέλλου αποφασίστηκε σήμερα (5/5) το απόγευμα στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας στην γειτονική χώρα.

Στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης θα παίρνουν μέρος από τη νέα σεζόν μόνο οι ομάδες από τις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα την Serie A και την Serie B, σε αντίθεση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι και την τρέχουσα περίοδο (2020-21), οι σύλλογοι που συμμετείχαν στον θεσμό ήταν συνολικά 78, εκ των οποίων 20 ήταν από την Serie A, άλλες 20 από την Serie B, 29 από την Lega Pro και 9 από τη Δ' Εθνική (Serie D).

Πρόθεση όμως των διοργανωτών ήταν να βελτιωθεί η ποιότητα του Κυπέλλου και να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να προβούν σε αλλαγές για τη νέα σεζόν.

Στον τελικό της φετινής διοργάνωσης το τρόπαιο θα διεκδικήσουν Αταλάντα και Γιουβέντους στις 19 Μαΐου στην έδρα της Σασουόλο, ενώ η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου.