Αποχωρεί ο Χάβι Μαρτίνεθ από την Μπάγερν Μονάχου

Την απόφαση του Χάβι Μαρτίνεθ να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσαν οι Βαυαροί.

Αποχωρεί ο Χάβι Μαρτίνεθ από την Μπάγερν Μονάχου

Παρελθόν από τις τάξεις της Μπάγερν θα αποτελέσει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Χάβι Μαρτίνεθ, όπως ανακοίνωσαν οι Βαυαροί.

Μετά από εννέα επιτυχημένα χρόνια στον γερμανικό σύλλογο ο 32χρονος μέσος πήρε την απόφαση να βάλει τίτλους τέλους στην πορεία του στην ομάδα του Μονάχου, με την οποία κατέγραψε 266 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας παράλληλα και 14 γκολ, ενώ κατέκτησε 23 τίτλους, μεταξύ των οποίων οκτώ πρωταθλήματα, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά Super Cup και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση όταν φέραμε τον Χάβι Μαρτινεθ το καλοκαίρι του 2012, επειδή η μεταγραφή του με το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ ήταν τότε η μεγαλύτερη που είχαμε κάνει ποτέ. Ο Χάβι έδωσε στην ομάδα μας εξαιρετική ποιότητα και ήταν πάντα πολύ σημαντικός για εμάς.

Το αποκορύφωμα των πολλών τίτλων που κέρδισε μαζί μας ήταν φυσικά οι κατάκτηση των δύο Champions League. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χάβι, ο οποίος θα παραμείνει πάντα σημαντικό μέρος της οικογένειας της Μπάγερν Μονάχου», είπε ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε.