Ινφαντίνο: «Συζήτηση και όχι επιβολή κυρώσεων»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έδειξε να προτιμά τον διάλογο από την επιβολή κυρώσεων στις 12 ομάδες που επιχείρησαν να ιδρύσουν την European Super League.

Ινφαντίνο: «Συζήτηση και όχι επιβολή κυρώσεων»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τάχθηκε υπέρ του διαλόγου. «Ορισμένες ενέργειες πρέπει να έχουν συνέπειες και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της FIFA στην γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» και πρόσθεσε:

«Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η δημιουργία ενός κλειστού τουρνουά έξω από τις αρχές. Αλλά πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε κυρώσεις. Ειπώθηκε γρήγορα ότι πρέπει να επιβληθούν ποινές. Είναι ακόμη και δημοφιλές ή λαϊκιστικό μερικές φορές».

Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τις εθνικές αρχές, μετά από την UEFA και τέλος από την FIFA: «Τιμωρώντας για παράδειγμα έναν σύλλογο, τιμωρούνται επίσης οι παίκτες, οι προπονητές και οι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση. Πάντα προτιμώ τον διάλογο για τις συγκρούσεις, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες καταστάσεις. Ας ακουσθεί ο καθένας για να καταλάβουμε γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Αναφορικά με τα πολλά παιχνίδια και την κούραση των παικτών, ο Ινφαντίνο ζήτησε «λιγότερους αγώνες, αλλά καλύτερης ποιότητας».

Βέβαια στο τέλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με την συμμετοχή 24 ομάδων.