Serie A: «Όποιος συμμετάσχει σε κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα, αυτομάτως αποβάλλεται από το πρωτάθλημα»

Η Serie A πήρε και επισήμως θέση για όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με την European Super League και προειδοποίησε ότι θα αποβάλει όποια ιταλική ομάδα επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Serie A: «Όποιος συμμετάσχει σε κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα, αυτομάτως αποβάλλεται από το πρωτάθλημα»

Αποβολή από τη Serie A θα είναι η τιμωρία για όποια ομάδα συμφωνήσει στο μέλλον να συμμετάσχει σε κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα, όπως επιχειρήθηκε να συμβεί πριν από μία εβδομάδα με τη σύσταση της European Super League.

Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος πέρασε έναν κανονισμό που ουσιαστικά αναφέρει ότι θα φύγει οριστικά και αμετάκλητα όποιος σύλλογος δηλώσει συμμετοχή σε άλλη κλειστή Λίγκα.

«Για αυτούς που σχεδιάζουν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός αυτών της UEFA και της FIFA χάνουν την εμπιστοσύνη μας και αποβάλλονται από το πρωτάθλημα», δήλωσε ορθά-κοφτά ο Γκραβίνα.

Μάλιστα, τα μέλη της Serie A ζητούν την επιβολή κυρώσεων σε Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν που είχαν πρωτοστατήσει στη δημιουργία της European Super League, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει στον ορίζοντα.