Ligue 1: Δεν άρεσε στον Ολυμπιακό το διπλό τίτλου της Λιλ (hls)!

Πολύ μεγάλο διπλό έκανε η Λιλ που επικράτησε με σκορ 3-2 της Λιόν και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Γαλλία γεγονός που δεν αρέσει στον Ολυμπιακό. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Ligue 1.

Ligue 1: Δεν άρεσε στον Ολυμπιακό το διπλό τίτλου της Λιλ (hls)!

Διπλό τίτλου έκανε η Λιλ που επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας της Λιόν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε να χάνει με 2-0. Η Λιλ έκανε την ανατροπή με γκολ του Γιλμάζ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ντέιβιντ να ισοφαρίζει και τον Γιλμάζ στο 83΄να ολοκληρώνει την ανατροπή. Μετά και από αυτή τη νίκη συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος κάτι που στον Ολυμπιακό δεν το θέλουν, αφού είναι πολύ πιθανό να τον στείλει στο δ' γκρουπ δυναμικότητας αν πάρει τον τίτλο. Aυτό θα συμβεί αν η Παρί δεν πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατακτήσει ταυτόχρονα το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε θα μπεί με free pass και ο Ολυμπιακός θα αναγκασθεί να ξεκινήσει από τον α προκριματικό γύρο.

Με ιδρώτα κι άγχος η Μονακό πέρασε από την έδρα της Ανζέ χάρη σε τέρμα του Μπεν Γιεντέρ και παρέμεινε στο κόλπο του τίτλου επιστρέφοντας στο πόντο από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Μονεγάσκοι έφτασαν τις πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να δεχθούν γκολ.

Η Μονακό είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά εξαιρουμένου του Γάλλου σκόρερ (που μπήκε στη θέση του Γιόβετιτς, στο 18' λόγω τραυματισμού), ο οποίος έσκαψε την μπάλα πάνω από τον κίπερ των γηπεδούχων δεν αξιοποιήθηκαν.

Μαθηματικός υποβιβασμός για Ντιζόν στο ευρωπαϊκό κόλπο η Ρεν

Την εξαιρετική της ανοδική πορεία συνέχισε η Ρεν (5 ν. - 1 ισοπ), η οποία επικράτησε εύκολα της ουραγού Ντιζόν με το εμφατικό 5-1, μειώνοντας τη διαφορά από την πεντάδα στους δύο βαθμούς. Από την άλλη, η Ντιζόν υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια της χώρας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν την ίδια ώρα, η Λοριάν πήρε τεράστιο τρίποντο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο επί της Μπορντό (4-1), παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το ίδιο και η Ναντ, η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Στρασμπούρ (1-2) και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι τα «καναρίνια» είναι στο -4 από την απευθείας παραμονή.

Εξάλλου η Λανς πήρε πολύ δύσκολη και αγχωτική εντός έδρας νίκη επί της προτελευταίας Νιμ (2-1), χάρη στο τέρμα του Χαϊντάρα στο 73ο λεπτό, και ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 24' μετά την απευθείας αποβολή του Σιλά. Έτσι διεύρυνε το αήττητο σερί της στις 13 αγωνιστικές, σκαρφαλώνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 57 πόντους.

Νωρίτερα, στη Νίκαια, κόντρα στη Νις, σταμάτησε το αήττητο έντεκα αγώνων της Μονπελιέ. Παρότι οι «αετοί» έμειναν με το... καλημέρα πίσω στο σκορ (3') το… γύρισαν γρήγορα και νίκησαν 3-1 τη Μονπελιέ, για την 34η αγωνιστική της Ligue 1.

Έτσι, οι «Νισουά» πήγαν στους 46 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 47 και ουσιαστικά είδαν τις όποιες ελπίδες τους για ευρωπαϊκό εισιτήριο να εξανεμίζονται.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (24/4)

Τρία ματς για την 34η αγωνιστική της Ligue 1 έχουν διεξαχθεί κι ισάριθμα «διπλά» σημειώθηκαν.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν αγχώθηκε, αλλά πέρασε (1-3) από την έδρα της Μετς με πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ, που πέτυχε δύο γκολ, αλλά ενδέχεται η νίκη ν' αποδειχθεί «Πύρρειος», αφού ο Γάλλος επιθετικός αποχώρησε τραυματίας (87'), προκαλώντας ανησυχία για το ματς με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League (28/4, 22:00)

Η επικράτηση των Παριζιάνων (3η σερί) τους επανέφερε στην κορυφή εν αναμονή του Κυριακάτικου αγώνα της Λιλ (με την Λιόν).

Όσο για τους γηπεδούχους έφτασαν τα επτά ματς χωρίς επιτυχία, έχοντας συγκομιδή μόλις δύο πόντων, που τους φέρνει στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα.

Δεύτερο χρονικά ματς της αγωνιστικής (και πρώτο Σαββατιάτικο) ήταν το Σεντ Ετιέν - Μπρεστ και όπως και το πρώτο έληξε με νίκη φιλοξενούμενου.

Η ομάδα της Βρέστης επικράτησε 2-1 στην έδρα των «στεφανουά» και τους προσπεράσε στην βαθμολογία κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής της.

Μάλιστα το πέτυχε μ' ανατροπή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαρμπονιέ που σκόραρε δις σε 13 λεπτά.

Ήταν η πρώτη επιτυχία των νικητών μετά από 7 αγωνιστικές (3 ισοπ. - 3 ήττες), ενώ υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους στη 2η σερί ήττα τους.

Το ματς της Παρασκευής

Με εντυπωσιακό διπλό της Μαρσέιγ στην έδρα της Ρεμς ξεκίνησε την Παρασκευή (23/4) το βράδυ η 34η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι Μασσαλοί μάλιστα πραγματοποίησαν ανατροπή, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 38', όμως κατάφεραν να μετατρέψουν το 1-0 σε 1-2 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, ενώ έγραψαν το τελικό 1-3 στην επανάληψη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Παγιέτ, ο οποίος σκόραρε δις, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Μίλικ.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4

Ρεμς – Μαρσέιγ 1-3
(38' Εμπουκού - 41', 76' Παγιέτ, 45'+2' Μίλικ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4

Σεντ Ετιέν – Μπρεστ 1-2
(11' Χάζρι - 66', 79' Σαρμπονιέ)

Μετς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3
(46' Σεντονζέ - 4', 59' Μπαμπέ, 89' πέν. Ικάρντι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4

Νις – Μονπελιέ 3-1
(6’ Μπουνταουί, 39’ Τοντιμπό, 40’ Κλοντ-Μορίς-3’ Λαμπόρντ)

Λανς-Νιμ 2-1
(17' Γκαναγκό, 76' Χαϊνταρά - 52' πεν. Φερχάτ)

Λοριάν-Μπορντό 4-1
(20', 43', 80' Μοφί, 18' Βίσα - 83' Σισοκό)

Ρεν-Ντιζόν 5-1

(16', 71', Τεριέ, 72' Τάιτ, 81' Νιασί, 90+1' Γκρενιέ - 9' πεν. Μπενζιά)

Στρασβούργο-Ναντ 1-2
(43' Αγιόρκε - 53' Καστεγιέτο, 76' Μπλας)

Ανζέ-Μονακό 0-1
(79' Μπεν Γιεντέρ)

Λιόν-Λιλ 2-3

20' Σλιμανί, 35' αυτ. Φοντέ - 45+1, 83' Γιλμάζ, 60' Ντέιβιντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ