Bundesliga: Η Λειψία απέτρεψε την «στέψη» της Μπάγερν, πεντάρα της Γκλάντμπαχ στην Αρμίνια (hls)!

Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Στουτγκάρδης κι έτσι δεν επέτρεψε ούτε εκείνη να πάρει μαθηματικά το πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου!  Με 5-0 συνέτριψε την Αρμίνια Μπίλεφελντ, η Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ παραμένοντας στο κυνήγι της Ευρώπης.Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Η Λειψία απέτρεψε την «στέψη» της Μπάγερν, πεντάρα της Γκλάντμπαχ στην Αρμίνια (hls)!

Μετά την Μάιντς το Σάββατο που νικώντας την Μπάγερν Μονάχου ανέβαλε την μαθηματική εξασφάλιση του 9ου διαδοχικού πρωταθλήματος από τους Βαυαρούς το ίδιο έκανε κι η Λειψία επικρατώντας της Στουτγκάρδης με 2-0.

Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα της ομάδας του Νάγκελσμαν με τους Σουηβούς η Μπάγερν θα το έπαιρνε ...άνευ αγώνος, αλλά πλέον η στέψη της μετατέθηκε.

Ίσως όχι για πολύ αφού αν το συγκρότημα του Φλικ κάνει το ίδιο αποτέλεσμα με τη Λειψία την επόμενη αγωνιστική τότε το +7 θα διατηρηθεί δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και δεν θα καλύπτεται...

Όπως και να χει με το τρίποντο επί της Στουτγκάρδης (πρώτο μετά από δύο αγωνιστικές που είχε συγκομιδή ενός πόντου) η Λειψία εξασφάλισε την παρουσία της για μια ακόμη χρονιά στο Champions League.

Όσο για τους φιλοξενούμενους που είχαν τον Μαυροπάνο (σ. υπέπεσε στο πέναλτι του 2-0) κι έπαιξαν από το 14' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αχμάντα βασικό γνώρισαν την 4η διαδοχική ήττα τους.

Στο έτερο Κυριακάτικο ματς η Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ επίσης επανέκαμψε στις επιτυχίες, συντρίβοντας 5-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ παραμένοντας, γερά, στο κόλπο της Ευρώπης.

Παράλληλα τερμάτισε το αήττητο σερί (2 ν. - 2 ισοπ.) της αντιπάλου του που πριν το 20λεπτο είχε μαζέψει την μπάλα τρεις φορές από τα δίχτυα της.

Στα αξιοσημείωτα τα δύο γκολ του Εμπολό που δεν σκόραρε από τις 2 Γενάρη...

Τα ματς του Σαββάτου

Η Μάιντς χρειαζόταν τη νίκη για να πλησιάσει την σωτηρία της κι η Μπάγερν Μονάχου για να εξασφαλίσει τον 9ο συνεχή τίτλο πρωταθλήματος και το κίνητρο των γηπεδούχων αποδείχθηκε ισχυρότερο.

Έτσι παρότι οι Βαυαροί είχαν ξανά τον επανακάμψαντα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχασαν 2-1 και η «στέψη» τους αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Κουάισον: Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού σκόραρε κατά της Μπάγερν-vid

Εκτός κι αν η Λειψία χάσει βαθμούς στο αυριανό (25/4) εντός έδρας παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη.

Η Μάντς που πέτυχε την πέμπτη νίκη της στα επτά τελευταία παιχνίδια της, στα οποία είναι αήττητη και έκανε άλλο ένα βήμα για την παραμονή, αφού αποσπάστηκε 5 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Εκτός των δύο γκολ ως το 37' (3' Μπούρκαρντ, 37' Κουάισον) οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ντα Κόστα (19')

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον «Λέβα» στις καθυστερήσεις.

Ο Πολωνός έφτασε τα 36 τέρματα και συνεχίζει να κυνηγά το ρεκόρ των 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ!

Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν έβαλαν... φωτιά στην μάχη της 4αδας!

Την ίδια στιγμή η μάχη της 4αδας του Champions League αναζωπυρώθηκε μετά το μεγάλο «διπλό» της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Βόλφσμπουργκ με 2-0.

Και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων ο Χάαλαντ.

Έτσι οι Βεστφαλοί (που από το 59' έπαιζαν με 10 λόγω αποβολής του Μπέλιγχαμ) είναι στον πόντο από την τετράδα και την Άιντραχτ Φρνκφούρτης (που έχασε στο Λεβερκούζεν από την Μπάγερ με 3-1) και στο -2 από τους «λύκους» τρεις στροφές πριν το φινάλε.

Εν τω μεταξύ η Ουνιόν Βερολίνου νίκησε στην πρωτεύουσα την Βέρντερ Βρέμης 3-1 και είναι στο -1 από την 6αδα της Ευρώπης, έστω και με ματς περισσότερο.

Η ομάδα της Βρέμης, που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για τον υποβιβασμό (στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη), συνέχισε την… κατρακύλα της, καθώς υπέστη έβδομη συνεχόμενη ήττα.

Πρωταγωνιστής ο Πογιανπάλο που έκανε χατ τρικ.

Τέλος Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

To ματς της Παρασκευής

Δεύτερη σερί επιτυχία για την Κολωνία σηματοδότησε το 3-2 επί της Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας στο εναρκτήριο ματς της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Oι «τράγοι» με το τρίποντο αυτό βρέθηκαν από προτελευταίοι τρίτοι από το τέλος ήτοι στην θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής αλλά και στο -1 από την σωτηρία.

Οι χθεσινοί αντίπαλοι τους με συγκομιδή ενός πόντου σε τέσσερις αγωνιστικές έχουν 4 πόντους περισσότερους κι ενώ τους απομένουν 3 αγώνες πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγούντο 0-3 ως το 54' αλλά οι Βαυαροί επέστρεψαν στο ματς σε 8 λεπτά, απειλώντας με ισοφάριση ως το τέλος...

Το προφίλ της 31ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/4

Άουγκσμπουργκ - Κολωνία 2-3
(54' Γκούμνι, 62' Βάργκας - 8', 33' Ντούντα, 23' Κάιντζ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2
(12’, 68’ Χάαλαντ)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(81’ πεν. Γκριφό - 40’ Κράμαριτς)

Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(50’, 53’, 68’ Πογιανπάλο - 82’ Γκέμπρε Σελάσιε)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 2-1
(3’ Μπούρκαρντ, 37’ Κουάισον - 90’+5’ Λεβαντόφσκι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(70' Μπέιλι, 80' Αλάριο, 91' Ντεμιρμπάι - 90' Αντρέ Σίλβα)

Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου (αναβλήθηκε)

Κυριακή, 25/4

Λειψία-Στουτγκάρδη 2-0
(46' Χαϊντάρα, 67' πεν. Φόρσμπεργκ)

Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 5-0
(6', 69' Εμπολό, 15' Τουράμ, 18' πεν. Μπενσεμπαϊνί, 84' Πλέα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ