Αντσελότι για E.S.L: «Νόμιζα πως έκαναν πλάκα - Διοργάνωση χωρίς αγωνιστικά κριτήρια»

Ο εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη και νυν κόουτς της Έβερτον, Κάρλος Αντσελότι, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την πραγματοποίηση της European Super League.

Αντσελότι για E.S.L: «Νόμιζα πως έκαναν πλάκα - Διοργάνωση χωρίς αγωνιστικά κριτήρια»

Ο Κάρλος Αντσελότι είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας κατακτήσει εγχώριους τίτλους, αλλά και ευρωπαϊκά τρόπαια. Η γνώμη του έχει σημασία.

Ο έμπειρος Ιταλός κόουτς, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για το European Super League.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι κάνουν πλάκα, ότι είναι ένα αστείο, που δεν πρόκειται να συμβεί στα αλήθεια. Είναι απίθανο. Για κάθε υποστηρικτή του ποδοσφαίρου ήταν μια περίεργη μέρα, μια έκπληξη. Είχαμε ακούσει για τη Super League τους περασμένους μήνες, αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα γίνει. Τι να πω; Έκαναν λάθος. Οι 12 σύλλογοι ήταν λάθος. Δεν σκέφτηκαν τη γνώμη των παικτών, των προπονητών ή των φιλάθλων. Το βασικότερο είναι ότι ήθελαν να χτίσουν μια διοργάνωση χωρίς αγωνιστικά κριτήρια.

Η αθλητική κουλτούρα στην Ευρώπη είναι διαφορετική από την Αμερική. Όχι επειδή εμείς είμαστε σωστοί κι εκείνοι λάθος, αλλά γιατί η κουλτούρα γενικά των ανθρώπων είναι διαφορετική. Στην Αμερική, τις ΗΠΑ, τα σπορ είναι διαφορετικά, είναι διασκέδαση. Στην Ευρώπη, τα ζουν με περισσότερο πάθος.

Όταν μεγαλώνουμε, θέλουμε να νικήσουμε τους γείτονές μας. Μεγαλώσαμε διαφορετικά. Δεν είναι αθλητισμός στις ΗΠΑ. Το ποδόσφαιρο πλέον είναι εν μέρει business. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τα δύο. Το ποδόσφαιρο είναι πρώτα άθλημα. Κι ύστερα με πολλές επενδύσεις, γίνεται επιχείρηση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό».