Οι ομάδες που ήθελαν οι «12» της European Super League - Ποιες «φωτογράφισε» ο Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε ξεχωριστά σε Αταλάντα, Σέλτικ, Ρέιντζερς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Γαλατασαράι, για τη European Super League. Στο αρχικό πλάνο και Ρόμα, Σεβίλλη και Νάπολι, αλλά είχαν αρνηθεί.  

Οι ομάδες που ήθελαν οι «12» της European Super League - Ποιες «φωτογράφισε» ο Τσέφεριν

Τα σενάρια για τη European Super League εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ακόμα και τώρα που το συγκεκριμένο εγχείρημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από τη «γέννησή» του.

Αυτά τα σενάρια αφορούν τις 20 ομάδες που θα συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τι κι αν η European Super League δεν υφίσταται πλέον; Οι φήμες σε επίπεδο ΜΜΕ συνεχίζονται για τους συλλόγους, πλην των 12 ιδρυτών φυσικά, που υποτίθεται θα έπαιρναν μέρος. Μέχρι που εμφανίστηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και... φωτογράφισε τις ομάδες που φέρεται να ήθελαν στη European Super League.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Στην Ιταλία έμπλεξαν τον Ολυμπιακό. Σε κάποια δημοσιεύματα τον έφερναν μαζί με τις Σεβίλλη, Φιορεντίνα, Λιόν και Νάπολι. Σε κάποια άλλα τον τοποθετούσαν μαζί με τις Ρέιντζερς, Σέλτικ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Μονακό, Σαχτάρ και Βασιλεία.

Σε ορισμένα δημοσιεύματα της Αγγλίας και της Ισπανίας δεν είχαν καν τον Ολυμπιακό στην υποτιθέμενη λίστα των «εκλεκτών», όμως έβαζαν στο... κόλπο τις Ζενίτ, Ντιμαμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατασαράι, Μπεσίκτας, Ρόμα, Λάτσιο, Σάλτσμπουργκ, αλλά και τις Στεάουα Βουκουρεστίου και Ερυθρό Αστέρα επειδή έχουν κατακτήσει στο παρελθόν ευρωπαϊκά τρόπαια!

Όπως αντιλαμβάνεστε, προέκυπτε ένα... αλαλούμ, δείγμα της σύγχυσης που επικρατούσε στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως και να ‘χει όλα αυτά ήταν σενάρια και τίποτα περισσότερο. Απ’ όλες αυτές τις ομάδες μόνο οι Σεβίλλη, Νάπολι και Ρόμα δέχτηκαν προσφορές από την ESL, όπως παραδέχτηκαν οι ίδιες σε επίσημες ανακοινώσεις τους. Προσφορές που αρνήθηκαν φυσικά.

Από την άλλη, το γεγονός ότι το όνομα του Ολυμπιακού ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στον διεθνή Τύπο έστω και σε φιλολογικό επίπεδο, δείχνει και τη δυναμική των Πειραιωτών στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό.

Κι ενώ λοιπόν όλα αυτά τα σενάρια έμπλεκαν τον Ολυμπιακό μαζί με καμιά 20αριά ομάδες ακόμη, έκανε κάποιες δηλώσεις ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν που έβαλε σε... υποψίες τον αγγλικό Τύπο ως προς τις ομάδες που θα δέχονταν προσκλητήριο από τη European Super League, εφόσον ήταν ακόμα «ζωντανή».

«Οι διοργανώσεις της UEFA χρειάζονται ομάδες όπως η Αταλάντα, η Σέλτικ, η Ρέιντζερς, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Γαλατασαράι», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ στην Τουρκία με δηλώσεις αξιωματούχων της Γαλατά, που έφερναν την ομάδα της Πόλης πολύ ζεστή εφόσον δεχόταν πρόταση από την European Super League!

Στην Αγγλία λοιπόν θεωρούν ότι ο Τσέφεριν δεν αναφέρθηκε τυχαία στις συγκεκριμένες ομάδες, θεωρώντας ότι ήταν οι επόμενες πέντε ομάδες που θα «ενοχλούσαν» ο Πέρεθ και ο Ανιέλι για να τις «αρπάξουν» από τις διοργανώσεις της UEFA! Να θυμίσουμε ότι οι υπόλοιπες τρεις που είχαν στο αρχικό τους πλάνο οι «12» ήταν οι Ρόμα, Νάπολι και Σεβίλλη που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Η αίσθηση που υπάρχει στο Νησί ήταν ότι το αρχικό πλάνο ήταν να αποτελούσαν την 20άδα οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Τότεναμ, Ρόμα, Νάπολι, Σεβίλλη, Αταλάντα, Σέλτικ, Ρέιντζερς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Γαλατασαράι.