Bundesliga: Μεγάλες νίκες για Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ, το... βιολί της η Μάιντς (highlights)

Σπουδαίες νίκες με... φόντο την έξοδο στην Ευρώπη πέτυχαν οι Βόλφσμπουργκ και Ντόρτμουντ, ενώ η Μάιντς ξέφυγε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού! Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Μεγάλες νίκες για Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ, το... βιολί της η Μάιντς (highlights)

Μεγάλες νίκες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν πέτυχαν την Τετάρτη (21/4) η Βόλφσμπουργκ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι «λύκοι» πέρασαν επιβλητικά από την έδρα της Στουτγκάρδης με σκορ 1-3, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» της Βεστφαλίας επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 της Ουνιόν Βερολίνου, παρότι ο αρχισκόρερ τους Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε πέναλτι όσο το ματς ήταν στο 0-0.

Η Μάιντς συνέχισε την πορεία... πρωταθλητισμού που κάνει στον β' γύρο παίρνοντας διπλό και στη Βρέμη επί της Βέρντερ με 0-1, ενώ η Χόφενχαϊμ πέτυχε εκπληκτική ανατροπή υποδεχόμενη τη Γκλάντμπαχ για να νικήσει με 3-2 ενώ ήταν πίσω με 0-2!

Την Τρίτη 20/4

Επιστροφή στη 2η Κατηγορία της Γερμανίας για την Σάλκε, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1987-88, σήμανε η ήττα στο Μπίλεφελντ από την τοπική Αρμίνια με το μίνιμουμ σκορ.

Έτσι με το πέρας του 30ου αγώνα της στην φετινή Bundesliga οι εδώ και καιρό υποβιβασμένοι «μπλε του βασιλιά», που προπονεί ο Δημήτρης Γραμμόζης, έχασαν (και τις μαθηματικές τους ελπίδες παραμονής (σ. στο -13 με 4 ματς ν' απομένουν).

Το γκολ ο Κλος που έχασε και πέναλτι (80')

Την ίδια στιγμή πιο κοντά στην 9η διαδοχική «σαλατιέρα» βρέθηκα η Μπάγερν Μονάχου που εκτόξευσε τη διαφορά της στους 10 πόντους από τη 2η Λειψία 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι Βαυαροί του (αποχωρούντα) Χάνσι Φλικ ξεπέρασαν με 2-0 το εμπόδιο της Μπάγερ Λεβερκούζεν και σε συνδυασμό με την ήττα της Λειψίας στην Κολωνία (2-1) από τους προτελευταίους «τράγους», αποσπάστηκε 10 βαθμούς.

Με δεδομένο ότι απομένουν τέσσερις στροφές μέχρι το φινάλε, αν νικήσει το Σάββατο (24/4) τη Μάιντς, κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο.

Άλλο ένα βήμα για την έξοδο στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, έκανε η Άιντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης άφησε πίσω την ήττα με 4-0 από τη Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ και επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ. Έτσι, παρέμεινε στην προνομιούχο 4η θέση και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τη Ντόρτμουντ, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 20/4

Κολωνία - Λειψία 2-1
(46’, 60’ Έκτορ - 59’ Χαϊνταρά)

Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0
(7’ Τσούπο-Μοτίνγκ, 13’ Κίμιχ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ 2-0
(37’ Χιντερέγκερ, 58’ Σίλβα)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Σάλκε 1-0
(50’ Κλος)


ΤΕΤΑΡΤΗ 21/4

Mπορούσια Ντόρτμουντ - Ουνιόν Βερολίνου 2-0
(27' Ρόις, 88' Γκερέιρο)

Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ 3-2
(48', 65' Κράμαριτς, 60' Μπέμπου - 25' Πλέα, 45'+1' Λαζάρο)

Βέρντερ Βρέμης - Μάιντς 0-1
(16' Ζάλαϊ)

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 1-3
(90'+2' Κάστρο - 13' Σλάγκερ, 29' Βέγκχορστ, 65' Γκέρχαρντ)

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ