Bundesliga: Yποβιβάστηκε η Σάλκε, ακόμη πιο κοντά στην «σαλατιέρα» η Μπάγερν Μονάχου (Highlights)!

Η ήττα της Σάλκε στο Μπίλεφελντ από την Αρμίνια (1-0) σήμανε τον υποβιβασμό της ομάδας του Γραμμόζη, στη 2η Κατηγορία, ενώ η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν πλησιάζοντας το 9ο σερί πρωτάθλημα αφού η Λειψία έχασε στην Κολωνία 2-1 από τους προτελευταίους «τράγους»

Bundesliga: Yποβιβάστηκε η Σάλκε, ακόμη πιο κοντά στην «σαλατιέρα» η Μπάγερν Μονάχου (Highlights)!

Επιστροφή στη 2η Κατηγορία της Γερμανίας για την Σάλκε, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1987-88, σήμανε η ήττα στο Μπίλεφελντ από την τοπική Αρμίνια με το μίνιμουμ σκορ.

Έτσι με το πέρας του 30ου αγώνα της στην φετινή Bundesliga οι εδώ και καιρό υποβιβασμένοι «μπλε του βασιλιά», που προπονεί ο Δημήτρης Γραμμόζης, έχασαν ( και τις μαθηματικές τους ελπίδες παραμονής (σ. στο -13 με 4 ματς ν' απομένουν).

Το γκολ ο Κλος που έχασε και πέναλτι (80')

Την ίδια στιγμή πιο κοντά στην 9η διαδοχική «σαλατιέρα» βρέθηκα η Μπάγερν Μονάχου που εκτόξευσε τη διαφορά της στους 10 πόντους από τη 2η Λειψία 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι Βαυαροί του (αποχωρούντα) Χάνσι Φλικ ξεπέρασαν με 2-0 το εμπόδιο της Μπάγερ Λεβερκούζεν και σε συνδυασμό με την ήττα της Λειψίας στην Κολωνία (2-1) από τους προτελευταίους «τράγους», αποσπάστηκε 10 βαθμούς.

Με δεδομένο ότι απομένουν τέσσερις στροφές μέχρι το φινάλε, αν νικήσει το Σάββατο (24/4) τη Μάιντς, κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο.

Άλλο ένα βήμα για την έξοδο στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, έκανε η Άιντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης άφησε πίσω την ήττα με 4-0 από τη Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ και επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ. Έτσι, παρέμεινε στην προνομιούχο 4η θέση και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τη Ντόρτμουντ, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Αναλυτικά, η 30η αγωνιστική
Τρίτη, 20/4
Κολωνία-Λειψία 2-1
(46’, 60’ Έκτορ - 59’ Χαϊνταρά)
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 2-0
(7’ Τσούπο-Μοτίνγκ, 13’ Κίμιχ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 2-0
(37’ Χιντερέγκερ, 58’ Σίλβα)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Σάλκε 1-0
(50’ Κλος)


Τετάρτη, 21/4
Mπορούσια Ντόρτμουντ-Ουνιόν Βερολίνου (21:30)
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ (21:30)
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς (21:30)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (21:30)
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (αναβλήθηκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ