Κύπελλο Σκωτίας: Ολοταχώς για το «νταμπλ» η Ρέιντζερς, 2-0 τη Σέλτικ

Η πρωταθλήτρια Ρέιντζερς κέρδισε 2-0 τη Σέλτικ στο «Άιμπροξ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας. Τα αποτελέσματα της φάσης των "16" και το πρόγραμμα των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Κύπελλο Σκωτίας: Ολοταχώς για το «νταμπλ» η Ρέιντζερς, 2-0 τη Σέλτικ

Η Ρέιντζερς έσβησε και την τελευταία ελπίδα της «μισητής» αντιπάλου της, της Σέλτικ, να ολοκληρώσει την φετινή σεζόν με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Οι «Διαμαρτυρόμενοι», που πρόσφατα στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές στη χώρα, νίκησαν 2-0 τους «Καθολικούς» στο «Άιμπροξ» για την φάση των «16» του Κυπέλλου και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, διατηρώντας έτσι ζωντανό το όνειρό τους για την κατάκτηση του «νταμπλ».

Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της στο «Ολντ Φερμ» από το πρώτο ημίχρονο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 10’ με τον Στίβεν Ντέιβις και στο 34’ διπλασίασε τα τέρματά της με αυτογκόλ του Κένι. Στη συνέχεια οι «Καθολικοί» προσπάθησαν να μειώσουν για να αποσοβήσουν την ήττα και τον αποκλεισμό, αλλά μάταια…

Όχι μόνο δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν για να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα ούτε στο πέναλτι που κέρδισαν στο 79’, με τον τερματοφύλακα της Ρέιντζερς, ΜακΓκρέγκορ, να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα από την εκτέλεση του Εδουάρδ. Το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε τελικά τους παίκτες της Ρέιντζερς να πανηγυρίσουν έξαλλα την πρόκρισή τους στην 8άδα της διοργάνωσης και να κρατούν «ζωντανό» το όνειρο για την κατάκτηση του 34ου Κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου.

Σημειώνεται πως στην αποστολή των «καθολικών» βρισκόταν και ο Βασίλης Μπάρκας, αλλά παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Διαιτητής: Μέιντεν.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Πέτερσον, Γκόλντσον, Ελάντερ, Μπάρισιτς, Αρίμπο, Άρφιλντ, Ντέιβις, Καμαρά, Μορέλος (80’ Ρουφ), Κεντ.

ΣΕΛΤΙΚ: Μπέιν, Κένι, Γουέλς, Αγιέρ, Λασάλτ (45’ Τέιλορ), Κρίστι (73’ Γκρίφιθς), Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Τέρνμπουλ, Εδουάρδ, Ελιουνούσι (86’ Αγέτι).

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/4): Σεντ Μίρεν – Ινβερνές 2-1, Μάδεργουελ – Γκρίνοκ Μόρτον 5-3 στα πέν., 1-1 κ.δ., Φόρφαρ – Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1.

ΣΑΒΒΑΤΟ (17/4): Κιλμάρνοκ – Μοντρόουζ 3-1, Αμπερντίν – Λίβινγκστον 5-3 στα πέναλτι, 2-2 κ.δ., Σεντ Τζόνστον – Κλάιντ 2-0.

ΚΥΡΙΑΚΗ (18/4): Στράνραερ – Χιμπέρνιαν 0-4, Ρέιντζερς – Σέλτικ 2-0.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

24/4: Κιλμάρνοκ – Σεντ Μίρεν, Αμπερντίν – Νταντί Γιουνάιτεντ, Χιμπέρνιαν – Μάδεργουελ, Ρέιντζερς – Σεντ Τζόνστον.