Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ομάδα των επιθετικών (vid)

Οι ''ροχιμπλάνκος'' έχουν δημιουργήσει την δικιά τους σχολή στο να ανιχνεύουν μεγάλα επιθετικά ταλέντα. Από το παιδί τους Φερνάντο Τόρες μέχρι τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ομάδα των επιθετικών (vid)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης για πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου φημίζεται για το αντί-ποδόσφαιρό της. Από τότε που ο Ντιέγκο Σιμεόνε ανέλαβε τον πάγκο των ''κολτσονέρος'' οι Μαδριλένοι παίζουν για το μισό μηδέν κουράζοντας μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που παρακολουθεί ισπανικό αλλά και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μπορεί η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ να μην θαμπώνει με το στυλ παιχνιδιού της αλλά ένα από τα πρoτερήματα της είναι η ανάδειξη μεγάλων επιθετικών αστεριών.

1) Σέρχιο Αγκουέρο

Ήταν Μάϊος του 2006 όταν οι άνθρωποι της Ατλέτικο Μαδρίτης ανίχνευσαν τον 19χρονο τότε ταλέντο της Ιντεπετιέντε Σέρχιο Αγκουέρο. Η διοίκηση των ''ροχιμπλάνκος'' ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτελεστική του δεινότητα σε συνδυασμό με τον επιθετικό του ταπεραμέντο τον έκαναν γρήγορα να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Αργεντινός επιθετικός μαζί με τον Ντιέγκο Φορλάν συνέθεσαν ένα επικίνδυνο δίδυμο για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Σέρχι έμεινε πέντε χρόνια στην Μαδρίτη καταγράφοντας 74 τέρματα σε 175 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2011 η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 50 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

2) Ντιέγκο Φορλάν

Ο Ουρουγουανός επιθετικός μετά από μία μεστή σεζόν με την φανέλα της Βιγιαρεάλ πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Με τους ''ροχιμπλάνκος'' ο Φορλάν σημείωσε τέσσερις σεζόν με την χρονιά 2008-09 να κατακτά το χρυσό παππούτσι με 32 γκολ σε 33 συμμετοχές. Το αποκορύφωμα της καριέρας του με την Ατλέτικο ήρθε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2010 κόντρα στην Φούλαμ τότε που με δύο προσωπικά του γκολ η ομάδα του πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου με 2-1.

3) Ραδαμέλ Φαλκάο

Με την Αγκουέρο να φεύγει για την Μάντσεστερ Σίτι η Ατλέτικο Μαδρίτης κινήθηκε στην αγορά με σκοπό τον αντικαταστάτη του Αργεντίνου σταρ. Ο τότε επιθετικός της Πόρτο Ραδαμέλ Φαλκάο ήταν η επιλογή των ''ροχιμπλάνκος'' οι οποίοι έδωσαν 47 εκατομμύρια ευρώ στους Δράκους για να τον φέρουν στην Μαδρίτη. Ο Κολομβιανός άσος πέτυχε 52 γκολ σε 68 συμμετοχές με δύο εξ'αυτών να σημειώνονται στο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2013 στο εμφατικό 3-0 των ''κολτσονέρος'' επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

4) Ντιέγκο Κόστα

Ο Ντιέγκο Κόστα άργησε να καθιερωθεί στην ομάδα της Ατλέτικο. Μετά από τον δανεισμό του στις Μπάργκα, Θέλτα και Αλμπαθέτε γύρισε στην Μαδρίτη για να πρωταγωνιστήσει. Παρέα με τον Φαλκάο ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του μέχρι να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής την σεζόν 2013-14. Με τους ''ροχιμπλάνκος'' μέτρησε 43 γκολ σε 94 συμμετοχές με την Τσέλσι να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά την συμφωνία των Ισπανών για 46 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος δεν έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση γυρνώντας και πάλι στους ''κολτσονέρος''.

5) Νταβίντ Βίγια

Μετά από μία πετυχημένη τριετία στην Μπαρτσελόνα ο Ισπανός επιθετικός μετακόμισε στην Μαδρίτη με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Νταβίντ Βίγια λίγο πριν αφήσει την Ευρώπη για λογαριασμό του MLS πανηγύρισε το ισπανικό πρωτάθλημα με τους ''ροχιμπλάνκος'' μετά από 18 χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός σκόραρε 13 γκολ σε 36 εμφανίσεις.

6) Αντουάν Γκριεζμάν

Έχοντας στην πλάτη του τρεις γεμάτες σεζόν με την Ρεάλ Σοσιεδάδ ο Γκριεζμάν έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και φόρεσε τα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γάλλος διεθνής χάρις τον Ντιέγκο Σιμεόνε εμπλούτισε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο καθώς από αριστερό εξτρέμ που συνήθιζε να αγωνίζεται καθιερώθηκε ως επιθετικός αλλάζοντας άρδην το αγωνιστικό του προφίλ. Τα τελευταία χρόνια ο Αντουάν αποτελεί τον ηγέτη των ''ροχιμπλάνκος'' κάτι που απέδειξε και φέτος στον τελικό του Γιορόπα Λιγκ κόντρα στην Μαρσέιγ σκοράροντας δύο τέρματα. Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ καυτό για το μέλλον του καθώς οι μνηστήρες ολοένα και αυξάνονταν για την απόκτηση του με την Μπαρτσελόνα να ήταν ένα βήμα πριν τον κάνει δικό της. Η απόφαση όμως του ίδιου να ανανεώσει με την Ατλέτικο έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να εγκαταλείπει την Μαδρίτη. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι φίλοι της Ατλέτικο θα αναθεωρήσουν για την αρνητική κριτική προς το πρόσωπο του αποθεώνοντας την απόφαση του.

7) Φερνάντο Τόρες

Ένα όνομα χίλιες λέξεις για τον El Nino. Αποτελεί ζωντανός θρύλος για τους φίλους της Ατλέτικο οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν φέτος οριστικά καθώς δεν θα συνεχίσει την καριέρα του με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Τόρες ανδρώθηκε στις ακαδημίες των ''ροχιμπλάνκος'' και από νωρίς άφησε το στίγμα του. Παρά τις πολλές προτάσεις που είχε έμεινε στην Μαδρίτη την χρονιά που ο σύλλογος αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία. Τα επιτεύγματα του ήταν πολλά με αποτέλεσμα να αναγκάσει την Λίβερπουλ να προσφέρει 58 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Τα χρόνια πέρασαν οι αποτυχίες σε Τσέλσι και Μίλαν του άνοιξαν τον δρόμο της επιστροφής. Έχοντας πετύχει 109 γκολ σε 316 συμμετοχές οι ''κολτσονέρος'' του κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Ποιο ήταν αυτό; Η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου κάτι που έλειπε από την λαμπρή καριέρα του.