Γιατί η Φλαμένγκο δεν πήρε πίσω τον Ραφίνια

Για πρώτη φορά στέλεχος της διοίκησης της Φλαμένγκο δίνει απαντήσεις γιατί ο Ραφίνια δεν επέστρεψε στην ομάδα από την οποία τον απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Γιατί η Φλαμένγκο δεν πήρε πίσω τον Ραφίνια

Από τη στιγμή που ο Ραφίνια έφυγε από τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στη Βραζιλία έγινε ένα μίνι σίριαλ ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Ο ποδοσφαιριστής ήθελε να επιστρέψει στη Φλαμένγκο και ήταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας. Τελικά οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα να υπογράψει στη Γκρέμιο.

Μετά το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων με τη Φλαμένγκο ειπώθηκαν πολλά με τον παίκτη να θεωρεί ότι του κράτησαν… μανιάτικο επειδή έφυγε για τον Ολυμπιακό. Ο αντιπρόεδρος της Φλαμένγκο, Εντουάρντο Μπαπτίστα μίλησε για πρώτη φορά για το θέμα του Ραφίνια.

«Κάθε οπαδός της Φλαμένγκο ήθελε να δει τον Ραφίνια στην ομάδα. Θα ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό με τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν στο σύλλογο. Πριν τον Ιούλιο δεν μπορούσε να γίνει αυτή η μεταγραφή. Θα έπρεπε ο αθλητής να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν ξεκινήσαμε συζητήσεις μαζί του είχαμε στο μυαλό μας ότι ο κόσμος θα επέστρεφε στα γήπεδα τον Μάριο. Τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Εκτός από τις περσινές οικονομικές απώλειες φέτος χάσαμε ακόμα 80 εκατομμύρια. Επομένως δεν μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ισορροπία της ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απάντησε ακόμα και στους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή ότι δεν επέστρεψε επειδή είχε πάει στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Καταλαβαίνω την πλευρά του αθλητή, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και τη δική μας πλευρά. Ο Ραφίνια επέλεξε να φύγει. Είχε μία ρήτρα που του έδινε τη δυνατότητα να φύγει. Κανείς δεν ήθελε να χάσει τον Ραφίνια, αλλά επέλεξε το δρόμο του», είπε χαρακτηριστικά.