Γκουαρντιόλα: «Αν δεν νικήσουμε την Ντόρτμουντ θα είμαι αποτυχημένος, αν κερδίσουμε...»

Ο μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έθεσε ως στόχο της ομάδας του, στο Ντόρτμουντ, στη ρεβάνς του υπέρ των «πολιτών» 2-1 στην Αγγλία, για τα προημιτελικά του Champions League, το γκολ και τη νίκη.

Γκουαρντιόλα: «Αν δεν νικήσουμε την Ντόρτμουντ θα είμαι αποτυχημένος, αν κερδίσουμε...»

Kαμιά διάθεση να πάει να κλειστεί για να υπερασπιστεί τη νίκη, με 2-1, της Μάντσεστερ Σίτι, επί Αγγλικού εδάφους, κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League στην Βεστφαλία δεν έδειξε στην συνέντευξη Τύπου του, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (14/04, 22.00) ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός μάνατζερ οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας τους και την τακτική της, εν πολλοίς, μιλώντας την παραμονή του αγώνα για τον χαρακτήρα των «κιτρινόμαυρων»:

«Στα 26 από τα τελευταία 27 παιχνίδια η Ντόρτμουντ έχει σκοράρει, οπότε πρέπει να βάλουμε γκολ»

Για να προσθέσει ακολούθως: «Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά, θα παίξουμε έναν αγώνα και θα είμαστε έτοιμοι. Αν θέλουμε να νικήσουμε, πρέπει να το αξίζουμε και να το επιδιώξουμε» πρόσθεσε ο Ίβηρας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν σκοράρει (σ.σ. στο πρώτο ματς), αλλά ήταν σίγουρο ότι θα είχαν ευκαιρίες. Έχουν τα όπλα για να σκοράρουν, το ίδιο όμως κι εμείς. Ξέρουν νομίζω ότι δεν πρόκειται να αμυνθούμε. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε την ποιότητά μας για να νικήσουμε».

Δεδομένου ότι με εκείνον στον πάγκο της η (εν αναμονή πρωταθλήτρια Αγγλίας...) Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει περάσει ποτέ στα ημιτελικά ο Ίβηρας σχολίασε με ειρωνεία το ενδεχόμενο αποκλεισμού των «πολιτών»: «Αν δεν νικήσουμε θα είμαι αποτυχημένος, αν περάσουμε θα είμαι ο... καλός Πεπ!".

Απαντώντας σε ερώτηση για την ήττα (1-2) του περασμένου Σαββάτου (10/4) από τη Λιντς, όπου η Σίτι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, ο Γκουαρντιόλα είπε: «Έκανα rotation για 27 αγώνες και κερδίζαμε, αλλά όταν δεν νικήσαμε με ρωτήσατε γιατί έκανα rotation. Είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις και ελπίζω να πάρω τις σωστές ώστε να εκφράσουμε την ποιότητά μας στον αγωνιστικό χώρο».